23948sdkhjf

Arbejdsmarkedets parter enige

Beskæftigelsesministeren har modtaget en fælles indstilling fra arbejdsmarkedets parter om, hvilke arbejdsmiljøproblemer der skal have særlig høj prioritet frem til 2010. Beskæftigelsesministeren vil nu vurdere...
Arbejdsulykker, psykisk arbejdsmiljø, støj og muskel-skeletbesvær skal ifølge Arbejdsmarkedets parter i Arbejdsmiljørådet have særlig bevågenhed frem til 2010.

Arbejdsmiljørådet har netop sendt sin anbefaling til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, som har følgende kommentarer:

- Jeg er meget glad for, at parterne er nået til enighed. Jeg er også meget tilfreds med, at parterne på tre af de fire områder har opstillet konkrete mål for, hvad vi skal nå i forhold til disse problemer i løbet af de næste fem år.

- For at prioriteringen ikke bare skal blive tomme ord, er det meget vigtigt at opstille helt konkrete mål for, hvad vi skal nå. Bagefter skal vi så tjekke, om vi nåede målene. Kun på den måde kan vi hele tiden komme nærmere målet: Et godt arbejdsmiljø for alle.

- Nu vil jeg nærlæse Arbejdsmiljørådets indstillinger og begrundelserne for de valg, parterne har truffet. Inden jeg træffer beslutning om den endelige prioritering, vil jeg gerne høre, hvad en række arbejdsmiljøeksperter mener ved en høring den 11. november. Det er vigtige valg, som jeg skal træffe, så jeg vil gerne have så godt et beslutningsgrundlag som muligt.

- Omkring årsskiftet fremlægger jeg mit bud på, hvilke arbejdsmiljøproblemer der skal have særlig høj prioritet frem til 2010.

Den hidtidige prioritering på arbejdsmiljøområdet udløber ved udgangen af i år og skal derfor erstattes af en ny prioritering. Det er baggrunden for, at beskæftigelsesministeren i maj måned bad arbejdsmarkedets parter om at komme med deres bud på en ny prioritering.

Parternes anbefalinger er blandt andet blevet afgivet på baggrund af en rapport, der er udarbejdet af Arbejdstilsynet i samarbejde med Arbejdsmiljøinstituttet og Arbejdsskadestyrelsen.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094