23948sdkhjf

Arbejdsretten idømmer københavnsk VVS-firma stor bøde

Enco A/S VVS skal betale bod på 200.000 kr. for manglende efter- og videreuddannelse af medarbejderne.
Det er Arbejdsretten, der den 10. februar afsagde dom i sagen, og dermed idømte Enco A/S VVS at betale bod på 200.000 kr. til Blik- og Rørarbejderforbundet, som har ført sagen for de ansatte VVSere hos det store VVS-firma.

Sagen startede i 2011, hvor VVS-firmaets tillidsrepræsentant undrede sig over sin og kollegernes manglende adgang til efteruddannelse. Overenskomsten giver ellers ansatte med mindst 32 ugers anciennitet ret til to ugers efteruddannelse pr. kalenderår.

Efter flere møder i VVS-firmaets samarbejdsudvalg blev sagen ført videre til Blik- og Rørarbejderforbundet af tillidsrepræsentanten. Efter resultatløse møder mellem overenskomstparterne endte sagen for Arbejdsretten.

- Afgørelsen er krystalklar. Hvis de ansatte vil på efteruddannelse, skal virksomheden gøre alt, hvad de kan for at det kan lade sig gøre. Hvis virksomheden ikke gør en indsats for at sikre medarbejderne deres overenskomstsikrede rettighed, bryder de dermed overenskomsten, udtaler forbundssekretær fra Blik- og Rørarbejderforbundet, Stig Søllested om dommen, på forbundets hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078