23948sdkhjf

Ingeniører styrker fokus på energi

Et nyt samarbejde mellem Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, og Viegand Maagøe skal bane vej for yderligere energibesparelser i Danmark. Kunderne er der allerede, og markedet er i vækst, mener partnerne.
Samarbejde er vejen frem, hvis kravet om at realisere en stadig stigende mængde energibesparelser skal realiseres. FRI har tidligere allieret sig med både NRGi Net og SEAS NVE for at fremme energispareindsatsen. Samarbejdsaftalen mellem FRI og Viegand Maagøe forventes blandt andet at sikre nye muligheder at indberette besparelserne.

- FRI’s medlemsvirksomheder er involveret i energiprojekter over hele landet i alt fra boligforeninger til offentligt byggeri og industrivirksomheder. Udover at sikre kunden en energimæssig optimal løsning, er det ofte også rådgiverne, der er bindeled mellem kunderne og energiselskabernes forskellige tilskudsmuligheder - og her vil aftalen med Viegand Maagøe gøre det lettere for de rådgivere, der ikke selv ønsker at have kontakten til et energiselskab og håndtere de krav, der stilles til dokumentation og kvalitetssikringssystem, forklarer Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Vil bidrage positivt til energispareindsatsen
Henrik Garver og FRI forventer, at det nye samarbejde vil bidrage til realisering af flere energibesparelser, for kunderne er der allerede, og markedet er i vækst. Udover at lette de administrative byrder sikrer samarbejdsaftalen gennemsigtighed i hele forløbet, og gør det muligt for rådgiverne at tilbyde kunderne et af markedets højeste tilskud til energibesparelser på pt. op til 38 øre/kWh.

- Aftalen med FRI er vigtig for vores arbejde med at realisere energibesparelser. For det første vil den gøre det lettere for os at synliggøre og viderekommunikere vores forskellige pakkeløsninger, som vil gøre det lettere for FRI-medlemsvirksomhederne at indberette energibesparelser og opnå tilskud til kunden. For det andet vil samarbejdet bidrage positivt til energispareindsatsen, som vi alle har et fælles ansvar for, siger Peter Maagøe Petersen, der er administrerende direktør i Viegand Maagøe.

Samarbejdsaftalen er allerede trådt i kraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096