23948sdkhjf

TKD sælger 6.000 m² domicil-projekt

Alfa Laval er den kommende lejer og Gråkjær er entreprenør på kontorprojektet i Aalborg, som TK Development har solgt til PensionDanmark for 126 mio. kr.
TK Development har betinget solgt et kommende kontorprojekt i Aalborg til PensionDanmark til en samlet købesum på 126,1 mio. kr.

Projektet ligger i et udviklingsområde ved Aalborgs østlige havnefront, hvor TK Development tidligere bl.a. har udviklet og solgt domicilbyggeri til KMD.

Kontordomicilet er på 6.000 m² med tilhørende p-faciliteter og er langtidsudlejet til den internationale Alfa Laval-koncern. Placeringen af domicilet på de tidligere værftsarealer har været afgørende for Alfa Laval, som med de nye faciliteter vil styrke sin position i det nordjyske område.

- Vi er glade for atter at kunne bidrage til et markant byggeri i Aalborg, hvor vi samtidig bidrager til at cementere og udbygge Alfa Lavals position i det nordjyske område. Vi er samtidig stolte over at stå bag et produkt, der kan trække én af Danmarks stærkeste institutionelle investorer til Aalborg, udtaler adm. direktør Frede Clausen, TK Development.

DGNB Sølv-certificeret
Projektet er tegnet af PLH Arkitekter, og der bliver tale om et fremtidssikret atriumbyggeri i fire plan i et maritimt udtryk, der er afpasset omgivelserne. Ingeniør på projektet er OBH Rådgivende Ingeniører, og entreprenør er Gråkjær Industribyg.

Ejendommen opføres som lavenergihus med anvendelse af solceller og solafskærmning for reduktion af energiforbrug, og der søges miljøcertificering efter DGNB Sølv. Der er i udviklingen af det markante domicil fokuseret på anvendelse af materialer af høj kvalitet kombineret med lave vedligeholdelsesomkostninger.

TK Development opfører og sælger projektet i et partnerskab med den danske rederi- og industri-koncern Lauritzen Gruppen. Projektets fysiske opførelse påbegyndes til marts 2014, og overdragelse til investor finder sted til juni 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11