23948sdkhjf

Pihl-konkurs trækker fortsat spor i byggebranchen

Regningen efter entreprenørkoncernens konkurs er fortsat langt fra gjort op hos parterne i byggeriet.
Konkursen i E. Pihl & Søn har fortsat vidtrækkende konsekvenser for samfundet som helhed og den danske byggebranche i særdeleshed.

Ifølge en opgørelse fra FSR - danske revisorer var bygge- og anlægsbranchen den branche, der led det største jobtab som følge af konkurser sidste år, idet 694 konkurser kostede 3.602 job, hvilket svarer til en fjerdedel af alle konkursrelaterede jobtab i Danmark i 2013.

Tallene giver et gennemsnitligt tab på 4,4 job pr. konkurs i bygge- og anlægsbranchen mod et gennemsnit for alle brancher på cirka tre job pr. konkurs sidste år, viser tal fra Licitationen.

En anden bemærkelsesværdig detalje er, at antallet af konkurser rent faktisk faldt med otte procent fra 2012 til 2013, mens summen af tabte job samtidig steg med ni procent fra 3.305 i 2012 til 3.602 job sidste år. Det virker derfor oplagt at konkludere, at netop E. Pihl & Søns konkurs har spillet en væsentlig rolle i den forbindelse.

Forsinket millionregning for brobyggeri
Også adskillige byggeprojekter er fortsat påvirkede af konkursen, og et af de seneste eksempler er brobyggeriet over havneområderne i København. Tidligere på ugen meddelte Københavns Kommune ifølge Berlingske, at de to anlægsprojekter for Inderhavnsbroen og kanalbroerne bestående af Proviantbroen og Trangravsbroen formentlig kommer til at koste 66 mio. kr. mere end de 240 mio. kr., der oprindeligt var budgetteret med. Prisstigningen og forsinkelsen af byggeriet skal ses som en direkte konsekvens af E. Pihl & Søns konkurs.

Building Supply ser de næste par dage nærmere på et par af de virksomheder, som fik konkursen hos E. Pihl & Søn helt ind på livet med først konkurser og siden genopstandelse til følge.

Vi spørger, hvordan virksomhederne er kommet videre og vi beder direktørerne reflektere over, om de kunne have gjort noget anderledes for at undgå, at forløbet ramte så hårdt, som det gjorde.

Læs også: Roust Træ rejser sig efter konkursen

Svarene kan læses her på portalen i løbet af de kommende dage, men allerede nu er store som små indspark til debatten velkomne i kommentarfeltet herunder eller direkte til redaktionen på mail.

Artiklen er en del af temaet Efter konkursen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094