23948sdkhjf

”Krisen har både slukket lys og blålys”

Der er blevet mindre plads til jubeloptimisterne i byggebranchen, men der er stadig masser af plads til forbedringer, lyder det fra Dansk Byggeri.
Bygge- og anlægsbranchen mistede sidste år 3.602 job som en direkte konsekvens af 694 konkurser i branchen, hvoraf nedbruddet hos E. Pihl & Søn i august sidste år tegnede sig som det mest markante.

Dermed synes fem hårde år at have nået en vis form for kulmination for en branche, som om ikke andet har fået renset ud blandt tvivlsomme virksomheder og dårlige vaner.

- Hvis jeg skal sige det kort, så har krisen ikke kun slukket lys – den har også slukket en del blålys. På mange måder var det ikke alt, der foregik under de højaktive år, som var produktivt eller effektivt nok. Krisen har været medvirkende til, at mange virksomheder har skullet se deres processer igennem, så på den måde har krisen haft en rensende effekt, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef Dansk Byggeri, til Building Supply.

Læs også: Roust Træ rejser sig efter konkursen

Han glæder sig over historierne om de virksomheder, der har formået at rejse sig oven på den konkurs i E. Pihl & Søn, som også spændte ben for dem selv. Og faktisk kan de uheldige begivenheder viser sig at have en gavnlig effekt i den sidste ende, lyder teorien.

Læs også: EJK Kragelund: Vi græd i to minutter

- De virksomheder, der har været nede at vende og skal op igen, har lært en hel masse. De vil garanteret have en god chance for at klare sig. Samtidig er der en stor sandsynlighed for, at den stramme adgang til kredit vil holde en stor del af jubeloptimisterne fra at komme i gang igen, fordi de simpelthen ikke vil kunne få banken og kreditorerne med på idéen, mener Torben Liborius.

Han ser derfor på den nærmeste fremtid med en vis optimisme.

- Byggebranchen har jo altid været kendetegnet ved kreative og dygtige folk og virksomheder, der er parate til at løbe en vis risiko. Så på den måde er jeg ikke bekymret for fremtiden, fastslår han.

Artiklen er en del af temaet Efter konkursen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111