23948sdkhjf

NCO Byg: Dobbelt op på succes med jobrotation

Virksomhederne kan let opnå flere fordele ved jobrotation, som over de senere år er blevet en mere fleksibel ordning.
Tænk fremad og sørg for, at de faglige kompetencer på din virksomhed er opdaterede. Sådan lyder et par af argumenterne for, at virksomheder skal benytte sig af jobrotationsordningen.

Og spørger man hos murer- og entreprenørvirksomheden NCO Byg i Aars er der noget om snakken.

- Jobrotation er to succeser på samme tid. Vi sendte vores medarbejdere på efteruddannelse, og de kom styrkede tilbage. Samtidig fik vi tilskud til at tage ledige ind, som vi ellers nok ikke ville have gjort. Vi har fx en tidligere landmand inde via ordningen nu, som er blevet rigtig god til at holde styr på vores lager. Derudover hev vi en ind som jord- og beton’er, der ellers ikke havde erfaring fra byggebranchen, siger direktør Michael Jørgensen, som sidste vinter sendte seks ansatte på efteruddannelse, til byggeriet, der er Dansk Byggeris nyhedsmagasin.

5 hurtige om jobrotation

1. Hvilke uddannelser kan virksomheden sende medarbejdere på?
Alle offentligt og privat udbudte uddannelser.

2. Kan jobrotationsordningen bruges ved kortere kursusforløb?
Hvis flere medarbejdere skal på kortere uddannelsesforløb, kan én vikar bruges til at dække for alle medarbejderne.

3. Hvor længe kan vikaren være ansat?
Maximum 12 måneder.

4. Skal virksomheden ansætte vikaren efterfølgende?
Der er ingen krav om ansættelse af vikaren, når forløbet er ovre.

5. Kan virksomheden selv bestemme, hvilken vikar den vil ansætte?
Ja, vikaren skal blot godkendes af jobcentret. Det vil sige, at vedkommende skal være berettiget til tilskud.

Kilde: www.brugjobrotation.dk
Vikaren kan lave ny hjemmeside
Jobrotationsydelsen er lige nu på 194,84 kr. pr. time for private, og dertil kan lægges et tilskud fra Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond på yderligere 65 kr. i timen. Kravet til sidstnævnte er, at virksomheden indbetaler penge til fonden og i øvrigt sender en særskilt ansøgning hertil.

Det giver altså et samlet tilskud på omkring 260 kr. pr. time til dækning af lønnen til den faste medarbejder og vikaren. Samtidig er reglerne for jobrotationsordningen lempet, så virksomhederne både kan 'pulje' vikartimerne, ligesom det er muligt at indhente en vikar til at lave andre opgaver, end hvad den faste medarbejder beskæftiger sig med.

- Vikaren kan nu lave, hvad virksomheden har brug for. Man kan ansætte en vikar til at lave en ny hjemmeside eller til at løse opgaver i virksomhedens bogholderi, selvom det oprindeligt er en murer, der er på efteruddannelse. Kravet er bare, at der skal være et vist tidsmæssigt sammenfald mellem, at den faste medarbejder er på uddannelse og ansættelsen af en vikar. Der er altså mange muligheder, og ordningen tilgodeser i høj grad virksomhedernes dagligdag, siger Louise Pihl, der er uddannelseschef i Dansk Byggeri.

Det såkaldte Carsten Koch-udvalg foreslog i sidste måned, at jobrotationsordningen fremover ”målrettes og forenkles”, efter ordningen i løbet af de sidste år er blevet brugt langt hyppigere af virksomhederne.

Læs mere om jobrotationsordningen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079