23948sdkhjf

Facadesystem nedbringer montagetiden

Tømrerfirma opnår tidsmæssige og økonomiske fordele ved at anvende det effektive facadesystem Rock ProfilSystem fra Rockwool A/S.
Færre arbejdsgange og kortere byggetid. Det er ifølge tømrermester Jan Rasmussen, hvad man kan opnå ved at anvende facadesystemet Rock ProfilSystem fra Rockwool A/S. Jan Rasmussen har senest brugt systemet ved opførelsen af et nyt 22.000 m2 stort lagerhotel for transportfirmaet Frode Lauersen.

- Monteringstiden reduceres med 30-40 procent. Samtidig kan vi montere al isolering udefra, så vi undgår at være i vejen for de folk, der arbejder inden for. Det har i sidste ende betydning for den samlede byggetid, der reduceres tilsvarende med økonomiske besparelser til følge for bygherren, forklarer Frode Lauersen.

Den kortere montagetid skyldes, at Rock ProfilSystemet integrerer et blødt bundlag og et hårdt, vindtæt toplag i ét og samme isoleringsmateriale. Tilsammen giver det en klassifi¬ceret BS60 facadekonstruktion med en effektiv kuldebrosisolering.

Stabil isolering
Frode Lauersens nye lagerhotel skal anvendes til opbevaring og ompakning af gods til dagligvarehandelen. Med 9 meter fra gulv til loft har det stor betydning, at monteringen af isoleringsmaterialet foregår så let som muligt.

- På byggepladsen opsætter vi stålkassetterne og monterer isoleringen i dem. Kassetterne sikrer, at isoleringen står fast, der hvor vi har sat den, indtil yderbeklædningen fastgøres. Kassetterne betyder også, at vi ikke behøver at dække alt til, når vi går hjem, fordi de beskytter isoleringen og forhindrer, at den blæser ud, forklarer Jan Rasmussen, der også har valgt at anvende tagisolering fra Rockwool mellem tagets højprofil stålplader og to gange pap.

Frihed i facadevalget
Facadesystemet Rock ProfilSystem er specielt velegnet til store facader på industrihaller, kontorer og boliger. Systemet kan anvendes sammen med et utal af spændende facade¬beklædninger som fx stål- og aluprofiler, træ og glas, der let monteres på bagvægskas¬setterne.

- Systemet giver en optimal designfrihed ved valg af facadebeklædning, overflader og far¬ver. Herved giver det mulighed for, at der kan skabes en facade med liv og detaljer, der løfter byggeriet. Vi arbejder løbende på at gøre systemet endnu mere fleksibelt, siger Allan Hedegaard fra Rockwool A/S.

Kilde: Rockwool.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094