23948sdkhjf

Sammenbrud i OK-forhandlinger på VVS-området

Mandag aften brød forhandlingerne om en ny overenskomst på VVS-området, der skal gælde frem til den 1. marts 2017, sammen.
Tekniq, Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal har ikke kunnet blive enige om en aftale, ligesom det ikke er lykkedes at få et gennembrud i forhandlingerne i Forligsinstitutionen, hvor parterne mødtes for anden gang mandag eftermiddag den 10. marts.

- Efter flere forhandlingsrunder måtte vi her til aften desværre opgive at nå til enighed om vvs-overenskomsten, siger Niels Jørgen Hansen, direktør for Tekniq, i en pressemeddelelse fra Tekniq.

Uenighed om akkord-aftale
Tekniq-direktøren, der har forhandlet med Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal, uddyber, at Tekniq blandt andet har ønsket at give lokale parter bedre mulighed for selv at aftale akkorder.

- Det er en mulighed, som man har på andre fagområder. Tiden er løbet fra de rigide akkordbestemmelser, som VVS-overenskomsten rummer. Vi beklager meget, at vi ikke har kunnet nå til enighed om en lille ændring på dette område, uddyber Niels Jørgen Hansen.

Efter at forhandlingerne er brudt sammen, forventes det, at VVS-området indgår i forligsmandens mæglingsforslag.

Blik- og Rørarbejderforbundet: Ultimative krav en hindring
På Blik og Rørarbejderforbundets peger man på krav fra arbejdsgiversiden om hvad der betegens som en svækkelse af overenskomstens værn mod social dumping. Krav der ifølge forbundet giver udenlandsk arbejdskraft mulighed for at udføre VVS-arbejde til 112 kroner i timen.

De krav ønsker Blik- og Rørarbejderforbundet ikke at imødegå, og forligsmanden valgte derfor at afbryde forhandlingerne og sende parterne hjem.

- Det ærgrer os rigtig meget, at vi ikke kan blive enige med arbejdsgiverne om en ny overenskomst. Vi har været imødekommende og kommet med forslag til løsninger, men når arbejdsgiverne har låst sig fast på ultimative krav, er det altså rigtig svært at forhandle, siger forbundsformand Max Meyer fra Blik- og Rørarbejderbundet i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093