23948sdkhjf

Raunstrup klar til flere opkøb

Byggekoncernen fra Aarhus er klar til at udvide den geografiske dækning gennem nye opkøb af tømrervirksomheder.
Raunstrup A/S har inden for de seneste tre års tid udvidet forretningen med tømrer- og murervirksomheden Bolther-Stensgaard fra Randers, tømrerfirmaet Bent Andersen fra Silkeborg og senest tømrerfirmaet Thode Tømrer og Snedker fra Odense.

Koncernen består derfor i dag af syv virksomheder, men dermed behøver opkøbene ikke at være et overstået kapitel.

- Vi kunne godt finde på at lave flere opkøb. Det skal først og fremmest være en virksomhed, der har et godt navn i det lokalområde, hvor den ligger, og så skal den have en høj andel af servicekunder, siger koncerndirektør Søren Kristensen til Building Supply.

Skal leve op til strategi
Søren Kristensen understreger, at det især er med henblik på at udvide den geografiske dækning, at yderligere opkøb kan komme på tale. Han regner nemlig ikke med at udvide forretningsområdet ad den vej foreløbig.

- Det, der ligger først for, er ikke at tilkøbe kompetencer men at udvide geografisk. Vi vil stå på et lokalt fundament, fordi det er sådan, man kan håndtere rammeaftaler. De kan ikke håndteres lige så godt på afstand, lyder ræsonnementet.

Ifølge Raunstrup-direktøren er det i øjeblikket ikke noget problem at finde virksomheder inden for byggebranchen, som er til salg. Øvelsen handler derimod om at finde en virksomhed, som lettest muligt lader sig integrere i det setup, Raunstrup i forvejen opererer med.

- En virksomhed skal opfylde nogle helt klare kriterier i vores opkøbsstrategi, hvis den skal være interessant for os. Vi er meget konsekvente omkring specielt vores forretningssystemer og processer, fordi det er ekstremt vigtigt for os, når vi eksempelvis entrerer med et stort forsikringsselskab, at de får nøjagtigt den samme vare i Odense, som de får i Randers, siger Søren Kristensen, som også gerne ser, at direktøren i den opkøbte virksomheder fortsætter som afdelingsdirektør.

Tal til tiden kræver disciplin
- Kunderne ser jo Raunstrup som en. Og sådan skal det også være ude i afdelingerne. Der må gerne være små nuancer, for det er jo forskellige mennesker, der står i maskinrummene, men kvaliteten på det, der ryger ud af døren, skal være den samme. Det har kunderne krav på, mener Søren Kristensen.

Raunstrup er derfor meget konsekvente ved opkøb, hvor ”hele pakken” implementeres med forretningssystemerne som det første, ligesom der medfølger visse ufravigelige krav.

- Der er nogle helt basale ting, man skal efterleve. Vi skal for eksempel have vores tal til tiden. Det kræver noget disciplin, understreger Søren Kristensen, som ikke ønsker at sætte navn på de geografiske områder, hvor koncernen især holder øje med mulige opkøb.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125