23948sdkhjf

Boligforening har travlt med at bygge ungdomsboliger

75 procent af alle de ungdomsboliger, der i disse år opføres i Danmark, bliver bygget i Aalborg.
Der er de senere år blevet optaget rekordmange unge på Aalborg Universitetet og University College Nordjylland, så i dag er hver ottende borger i Aalborg Kommune en studerende i gang med en videregående uddannelse.

- Det har medført en betydelig vækst i behovet for boliger, der både med hensyn til pris og indretning er velegnede til studerende. Derfor har Aalborg satset kraftigt på opførelse af ungdomsboliger – i et omfang så faktisk næsten 75 procent af alle de ungdomsboliger, der i disse år opføres i Danmark, bliver bygget i Aalborg. Og af dem tegner vi os for knap hver anden, så vi har virkelig haft travlt med at bygge ungdomsboliger de seneste tre-fire år, siger forvaltningschef Gunhild Bjørn fra Himmerland Boligforening.

Boligforeningen har i en længere årrække kunnet tilbyde ungdomsboliger i det centrale Aalborg og i området omkring universitets campus i det østlige af byen. Der har i hovedsagen været tale om traditionelle ungdomsboliger, men senest har Himmerland Boligforening opført seks meget forskelligartede byggerier på i alt næsten 1.400 boliger.

- Som helhed er det vores indtryk at de unge, der som de første er flyttet ind i de nye boliger, er rigtig godt tilfredse. Specielt Henius House og især Larsen Waterfront er meget eftertragtede, men der er også rift om boligerne de andre steder. Der er tale om ret forskelligartede byggerier og vi er glade for at se at det, som vi har fokuseret på de enkelte steder, appellerer til de nye studerende, der kommer til Aalborg. Eksempelvis lægger nogen stor vægt på de særlige sportsfaciliteter i Idrætsbyen, mens det for andre er af større betydning, at deres bolig ligger tæt på universitets afdelinger i det østlige Aalborg, siger Gunhild Bjørn.

Idrætsbyen blev afsluttet i sidste del af 2013 og aktuelt er det kun området omkring Larsen Waterfront, der har karakter af byggeplads. Gunhild Bjørn uddyber:

- Vi bliver ved med at arbejde på denne afdeling hen over sommeren, men til studiestart skal alt være på plads. Dermed har vi afsluttet de seks store ungdomsboligbyggerier, men snart kommer nye projekter til. Eksempelvis skal vi i gang med at etablere godt 30 boliger for kommende studerende i Tiendeladen i det centrale Aalborg.

De seks byggerier er:
Kvadratet: 130 boliger ud til Langagervej i det østlige Aalborg; første spadestik 2011; indflytning 2012
Ramblaen: 143 boliger på Niels Bohrs Vej i det østlige Aalborg; første spadestik 2011; indflytning 2012
Seminariebyen: 136 boliger på et tidligere skoleområde i Vejgaard; første spadestik 2011; indflytning 2012
Idrætsbyen: 479 boliger på det tidligere Kommunedataområde på Hadsundvej; første spadestik 2011; indflytning 2012-13
Henius House: 240 boliger på den tidligere eternitfabriksgrund; første spadestik 2012; indflytning 2013
Larsen Waterfront: 254 boliger på Aalborgs østre havnefront; første spadestik 2012; indflytning 2013-14

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095