23948sdkhjf

Grønt tag åbner for nye oplevelser

En 9000 kvadratmeter stor græsklædt tagflade er både en fremtidssikret løsning til lokal afledning af regnvand og samtidig kilde til udendørsoplevelser for gæsterne på det nye Moesgaard Museum.
Moesgaard Ny Museum, som er tegnet af Henning Larsen Architects og ligger i Skåde Bakker syd for Aarhus, er kendetegnet ved sin 9000 kvadratmeter store græsklædte tagflade.

Bag løsningen står Byggros, som specialtilpassede sit semi-intensive grønne tag ”Diadem 350” til projektet.

- Noget af det unikke ved dette projekt er, at det grønne tag er tænkt ind fra starten som en væsentlig del af bygningens udtryk og funktion. Ambitionsniveauet har været meget højt, og der er blevet tænkt meget over, hvad der skulle laves, og hvordan vi skulle lave det. Blandt andet krævede taghældningen, at vi byggede taget op med en rodhæmmende tagpap i stedet for den rodspærrefolie, som oprindelig var beskrevet i projektet, for at undgå, at opbygningen gled ned, fortæller Anja Pelle, der er projektleder hos Byggros.

Optimale vækst- og udfoldelsesbetingelser
Tagfladen er desuden blevet tilsået med den samme enggræsblanding, som vokser i landskabet umiddelbart omkring bygningen. Hensigten er at få bygningen til at fremstå som en del af landskabet, og derfor skulle der laves optimale vækstbetingelser på taget.

- Vi har etableret et gennemgående drænlag, der effektivt sikrer håndtering af regnvand under opbygningen, og sammen med specialsubstrat sikres derved de optimale vækstbetingelser for enggræsset. Vi har desuden valgt at anvende drænplader i HPS (genbrugspolystyren, red.) frem for de flamingoplader, som oprindelig var beskrevet i projektet, for at sikre, at taget bliver effektivt afvandet også i fremtiden. Resultatet er et grønt tag, som både holder til at blive brugt f.eks. til koncerter og samtidig forbliver levedygtigt mange år frem, afslutter Anja Pelle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.282