23948sdkhjf

MT Højgaard skal bygge nyt psykiatrisk hospital i Vejle

I et af de hidtil største danske OPP-projekter realiserer MT Højgaard, DEAS, PensionDanmark, PKA og Sampension nu et 17.000 m² stort psykiatrisk hospital i Vejle. Projektets samlede værdi er 930 mio. kr.
Region Syddanmark udpegede mandag konsortiet ”Team OPP – Ny psykiatri Vejle” til at stå for det hospitalsprojekt, der bliver det første offentlig-private hospitalsbyggeri i Danmark og samtidig et af de hidtil største enkeltstående OPP-projekter herhjemme.

Bag det vindende konsortium står PensionDanmark, PKA, Sampension, entreprenørkoncernen MT Højgaard og administrationsselskabet DEAS. Parterne har siden 2012 haft et samarbejde om at stå for byggeri, drift og finansiering af bygningsrelaterede OPP-projekter i Danmark.

De tre pensionsselskaber vil levere finansieringen af det nye 17.000 m² store psykiatriske hospital i Vejle, hvor MT Højgaard skal stå for opførelse og driften i 25 år sammen med DEAS.

- Det er første gang, at et nyt hospital bygges som et OPP-projekt, så det er en historisk aftale, der i dag er indgået. Der er et stort behov for nye fysiske rammer inden for psykiatrien, og vi er meget glade for at være med til at skabe dem – både for patienter og for de mange af PKA’s medlemmer, der er beskæftiget inden for dette område, siger administrerende direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen.

Trækker på alle kompetencer
Det nye psykiatriske hospital, der bygges sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang tunnel, er tegnet af Arkitema med Moe som rådgivende ingeniør. Det 17.000 m² store byggeri er fordelt på otte klyngehuse, der samles omkring fælles områder og rekreative gårdhaver. Den to etager høje bebyggelse rummer psykiatrisk skadestue, børne- og ungeafdeling samt cirka 100 psykiatriske sengepladser. Byggeriet indledes til sommer og ventes klar til brug inden udgangen af 2016.

For MT Højgaard-koncernen beløber opførelsen af hospitalsafdelingen sig til cirka halvdelen af projektets samlede nutidsværdi på 930 mio. kr. Hertil kommer halvdelen af det fællesejede OPP-selskabs indtægter vedrørende drift og vedligeholdelse.

Aftalen indebærer, at MT Højgaard i samarbejde med DEAS skal stå for driften af hospitalsafdelingen i 25 år. Driftsopgaven omfatter blandt andet vedligehold af bygninger og installationer samt udvendig renholdelse af bygningerne og parkeringsarealer mm. Dette skal sikre, at bygningerne hele tiden er tidssvarende og har et højt driftsniveau.

- Denne type projekter passer rigtig godt til MT Højgaard, da vi har mulighed for at tænke alle koncernens kompetencer ind i projektløsningerne – fra projektudvikling, projektering og opførelse til løbende drift og vedligehold, siger divisionsdirektør Erik Nielsen fra MT Højgaard.

Kontrakten forventes underskrevet, når fristen for indsigelser udløber den 4. april 2014. MT Højgaard op+lyser, at opgaven forventes at have positiv betydning for koncernens omsætning og resultat i projektets løbetid. Den giver dog ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146