23948sdkhjf

Direktør bliver medejer i Aubo Production

Administrerende direktør Torben Andersen har købt 25 pct. af aktierne i den fremgangsrige køkkenvirksomhed.
At overdrage ledelse og ejerskab til næste generation er altid en risikabel øvelse i familievirksomheder. Det vidste Jens Bertelsen, direktør og grundlægger af familievirksomheden Aubo Production A/S, Aulum, da han for fire et halvt år siden ansatte en administrerende direktør med et andet efternavn end sit eget.

I produktionsingeniør Torben Andersens CV fandt han, hvad der skal til for at befæste en velkørende iværksættervirksomhed som Aubo: Akademisk uddannelse suppleret med en HD i organisation og ti års erfaring som administrerende direktør for små og mellemstore familieejede virksomheder.

CV Torben Andersen
Født 1961 i Vejle, 52 år gammel. Gift med Hanne, 3 børn og et barnebarn.

HD i organisation, Herning. Produktionsingeniør, Odense.

2009 - Adm. direktør ved Aubo Production A/S, Aulum.
2005 - 2009 Adm. direktør ved Hjem A/S, Herning.
2003 - 2005 Adm. direktør ved Pagh Mørups Børnekonfektion A/S, Aulum.
1999 - 2003 Adm. direktør ved Skjern Tricotage-Farveri A/S, Skjern.
1989 - 1999 Logistikchef ved Pagh Mørups Børnekonfektion A/S, Aulum.
1985 - 1989 Produktionsleder ved Flügger A/S, Fåborg.

Medlem af bestyrelsen for Midtjysk Snedkerlaug.
Medlem af bestyrelsen for Køkken Ankeforeningen
Medlem af bestyrelsen for PR Rengøring.
God kemi en betingelse
- Jeg var på forhånd klar over, at man ikke sådan kan komme udefra og revolutionere en familieejet virksomhed. For mig blev det derfor afgørende, at jeg personligt kan identificere mig med den kultur og de værdier, Aubo bygger på, siger Torben Andersen.

Aftalen blev, at hvis kemien ellers var til det, skulle Torben Andersen have mulighed for at købe 25 procent af aktierne. Jens Bertelsen er i dag ikke et sekund betænkelig ved, at en fjerdedel af hans livsværk nu ejes af Torben Andersen. Købesummen er overført. Kun de afsluttende dokumenter mangler nu at blive skrevet under.

- For Aubo handler det jo også om at binde en mand, som, jeg tror på, kan sikre virksomheden i fremtiden, påpeger den 65-årige stifter, der ingen planer har om at forlade sit livsværk foreløbig – endsige sætte flere aktier til salg.

Klar til mindst 18 år
Og Torben Andersen er ikke i tvivl om, at hans pensionspenge er bedre anbragt i Aubo end hos et hvilket som helst pensionsselskab. Aubo er en sund forretning med støt stigende egenkapitalandel, der er steget fra 18,4 pct., da han tiltrådte som administrerende direktør i 2009, til 27,4 pct. i 2013.

- Vi skal bare fortsat satse på kerneværdierne; fleksibilitet og troværdighed. Jeg kommer hverken til at arbejde hårdere eller anderledes, fordi jeg nu er med i ejerskabet, for jeg knokler allerede som en lille pony for Aubo. Og hvis jeg kan, fortsætter jeg gerne til efter de 70, understreger Torben Andersen.

Aubo Production A/S har siden 1985 produceret skabe til køkken, bad og garderobe i Aulum ved Herning. Virksomhedens løsninger sælges fra 20 specialbutikker og shop-in-shop butikker i trælastkæder i Danmark. Hertil kommer salg fra et større antal forhandlere i Norge, i Grønland, på Færøerne, i Spanien og Schweiz. Aubo beskæftiger 60 fuldtidsmedarbejdere i Danmark og realiserede i 2013 et resultat efter skat på 2.5 mio. kr. ud af en omsætning på 111 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094