23948sdkhjf

Cykelslangen svæver over København

De første af de op til 28 tons tunge brosektioner til den nye cykelforbindelse ved Fisketorvet i København løftes på plads denne uge.
Arbejdet med at montere cykelbroen Cykelslangen blev sat i gang i denne uge, og i løbet af de næste måneder bliver den meget efterspurgte cykelforbedring lavet færdig.

Dermed har de 12.000 cyklende, der hver dag må trække cyklen op og ned ad trappen ved Fisketorvet udsigt til snart at få en nemmere vej, når de skal krydse havnen via Bryggebroen.

- Der er endelig udsigt til, at Cykelslangen bliver færdig. Den nye bro vil gøre turen nemmere for de mange cyklende, der hver dag krydser havnen på deres vej mellem Vesterbro og Amager. Den nye cykelbro skaber også et helt nyt byrum på promenaden under broen, hvor cyklende og gående ikke længere skal kæmpe om pladsen, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester i København.

Cykelforbindelsen forventes færdig og klar til indvielse i begyndelsen af juli, så det for eksempel bliver hurtigere at komme over på Bryggen og solbade, når sommerferien først begynder.

Tetris med 24 meter lange brosektioner
- Vi har losset bro elementerne fra skib på Prøvestenen i København, læsset dem på pram og sejlet dem ind til montagestedet ved Klavebod Brygge. Nogen af bro sektionerne er her blevet læsset på blokvogn og kørt til montagestedet, mens andre er monteret direkte med kranen placeret på prammen, oplyser Kasper Grüning fra JJ Kraner ApS, til Building Supply.

Han tilføjer, at brosektionerne er op til 24 meter lange, op til seks meter bredde og vejer helt op til 28 ton.

Montagen af de store brosektioner kommer til at gå relativt hurtigt. Faktisk forventes det, at alle sektioner er løftet på plads inden påske, så københavnerne på det tidspunkt vil kunne fornemme broens endelige udtryk, selvom den endnu ikke er klar til at blive taget i brug. Hvor hurtigt entreprenøren kan arbejde afhænger dog af vind og vejr.
Herefter venter et par måneders eftermontering, hvor delene skal svejses sammen, der skal monteres lys og der skal lægges en cykelvenlig belægning, som den på Bryggebroen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109