23948sdkhjf

Ny dimension på det digitale byggeri

De Digitale Dage tester i denne uge, om spilleindustriens virtual reality-koncept kan overføres til projektering og planlægning af et byggeprojekt.
Flere end 100 studerende fra 16 forskellige byggeuddannelser i Utrecht, Odense og Aalborg sidder klar bag skærmene i det internationale digitale eksperimentarium, når Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen på onsdag klokken 8.30 åbner De Digitale Dage.

- Virtual reality-konceptet føjer helt nye dimensioner til det digitale byggeri, og vi tror, at teknologien har stort potentiale både når det gælder nybyggeri og renovering, siger Jesper Bendix, direktør og medstifter af den knap to år gamle innovative virksomhed EvoKon.

De Digitale Dage sætter over tre dage særligt fokus på byggeriets udførende aktører. De deltagende studerende får i år til opgave at udvikle digital projektering af en gennemgribende restaurering af det 40 år gamle og totalfredede museum; "Kunsten", i Aalborg.

Store gevinster
- Med de virtuelle briller for øjnene får bygherrer og de projekterende som led i projekteringsprocessen mulighed for umiddelbart efter at stregerne er slået i Revit at tage på en realistisk og virkelighedstro rundtur i det projekterede byggeri. På den måde vil byggeriets aktører umiddelbart kunne se, vurdere og diskutere, hvordan de forskellige løsninger spiller sammen i virkeligheden, siger Jesper Bendix og fortsætter.

- Kombineret med BIM-modellerne giver det helt nye muligheder for at tilrette, justere og optimere byggeriet allerede på tegnebrættet, konstaterer Jesper Bendix, der forudser, at byggeriet, med en effektiv udnyttelse af virtual reality, kan høste betydelige gevinster, både når det gælder kvalitet, økonomi, tid og forventningsafstemning.

- Og, pointerer Jesper Bendix slutteligt, den virtuelle verden bag brilleglassene er ikke begrænset af afstande mellem de forskellige parter i byggeriet. Under De Digitale Dage er det for eksempel planen, at studerende fra Utrecht, Odense og Aalborg løbende mødes med bygherrens repræsentanter i Kunstens nye virtuelle rum med henblik på løbende justering og tilpasning af projektering.

Læs mere om De Digitale Dage på UCN's hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076