23948sdkhjf

Top 10: De største danske byggeprojekter i marts

Nordeas nye domicil ved DR Byen topper listen over de største igangsatte byggerier i marts. Læs mere om projektet og se hele listen over de ti største projekter her.
Nordea Ejendomme, PensionDanmark og Lægernes Pensionskasse opfører nyt hovedsæde til Nordea ved DR-Byen i Ørestad Nord. Projektet omfatter opførelse af to bygninger med et samlet areal på cirka 40.000 kvadratmeter.

Nordea-domicil Ørestad Nord
Projekttype: Nybyggeri, anlægsarbejde
Areal: 64.000 m²
Budget: 900 mio. kr.
Stadie: Byggeplads etableres
Byggeperiode: marts 2014-marts 2016
Adresse: Ørestads Boulevard, 2300 Københavns S
Bygningerne, der skal have den højeste LEED-certificering, kommer blandt andet til at rumme et handelsgulv på 5.500 kvadratmeter.

I byggeriets 1. etape opføres to bygningskroppe med en markant hovedindgang. Kontoretagerne bliver udført som glasstrukturer med vinklede facader og vippende tagformer. 2. etape forventes at blive bygget i forlængelse af bygningerne i 1. etape. Bygherren har option på et tilstødende areal, hvor der kan opføres yderligere to bygninger med et samlet areal på ca. 24.000 kvadratmeter.

Rambøll Danmark A/S varetager bygherrerådgiverydelserne. Henning Larsen Architects har udarbejdet skitseprojekt i samarbejde med Signal Arkitekter og SLA. De forventes at varetage den videre arkitektrådgivning. Ingeniørrådgivningen varetages af Cowi, mens MT Højgaard udfører byggearbejdet som totalentreprenør. Lindpro A/S og Linco VVS ApS står for henholdsvis el- og vvs-arbejder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141