23948sdkhjf

Ny dansk byggeløsning klar til Nordeuropa

Nystartede Nordic Construction Solutions lancerer en ny patenteret sålbænkprofil med ambitionen om at gøre den til standard for branchen.
- Det er gået stærkt og interessen har været stor. Men setupet er på plads, og forventningerne er en kraftig vækst i efterspørgslen.

Brian Bjørnskov, administrerende direktør og en af tre ejere bag Nordic Construction Solutions, står efter nogle hektiske måneder foran lanceringen af en ny type sålbænkprofil, som vil eliminere problemer med vandgennemtrængning ved vinduesfalse i isolerede facadesystemer.

Profilen har netop bestået en omfattende stresstest hos Teknologisk Institut, og dermed er vejen banet for at sende den på markedet, Sto Danmark, Rockidan og Weber, som alle fører profilen ind i deres respektive sortimenter. I samarbejde med Sto Danmark forventer Brian Bjørnskov i løbet af kort tid at indgå aftale om levering til to pilotprojekter i Aalborg-området.

Derudover er virksomheden i konstruktiv dialog med en række af branchens øvrige producenter.

To år fra idé til produkt
Brian Bjørnskov har store forventninger til Nordic Construction Solutions nye profil, fordi den, i modsætning til gængse løsninger på markedet, er 100 % vandtæt, hæfter på alle tre flader, og samtidig er usynlig efter montering. Idéen fik han patent på allerede for to år siden, men trods produktets styrker har vejen fra idé til færdig løsning ikke været nem.

- Det har taget tid at stable kapital på benene. Når man har så nichepræget et produkt, kan det være svært for eventuelle investorer at forstå principper og potentiale. Men har du det rigtige produkt og det rigtige setup, er det også muligt at finde pengene, siger Brian Bjørnskov, som undervejs har draget stor nytte af sine mange år i byggebranchen.

- Som udførende har man kortere vej til producenterne. Det er nemmere at komme og sige, at man har en idé, når de kender dig i forvejen. Det har også bevirket, at vi på et meget tidligt tidspunkt i processen har haft aftagere til vores profiler. Og selvom jeg har arbejdet med isolerede facadesystemer i næsten 20 år, så har det været optimalt at have sparringen fra producenterne.

Han fremhæver styrkelsen af systemgarantien, den æstetiske og konstruktionsmæssige løsning og ensartede hældninger som profilens største styrker. Profilen har en højere pris end eksisterende løsninger på markedet, men merudgiften opvejes af, at monteringstiden kan nedbringes fra cirka en halv time til under ti minutter.

Kan blive standard på markedet
Sammen med de øvrige partnere i Nordic Construction Solutions, Michael Lund og Per Østergaard, har Brian Bjørnskov etableret et godt samarbejde med aarhusianske Dutec Plast omkring produktion og udvikling. Ambitionerne er store og og efter introduktionen i Danmark rettes fokus mod eksport.

- Vi håber, at de mange positive tilkendegivelser fra arkitekter, producenter og udførende i Danmark bliver fulgt op af et tilsvarende salg. Vi er ikke i tvivl om, at potentialet er stort, især hvis profilen med tiden danner standard, siger Brian Bjørnskov.

Rent konstruktionsmæssigt er løsningen imidlertid begrænset til Nordeuropa, samt enkelte fjernmarkeder, på grund af nationale variationer i byggestil. Derfor har Nordic Construction Solutions yderligere to løsninger i støbeskeen, hvoraf der er ansøgt om patent på den ene. Også her er Sto, Rockidan og Dutec Plast med som sparringspartnere i udviklingsfasen. Dog har Nordic Construction Solutions allieret sig med Dansk Teknologisk Institut på det sidste, da produktionsformen her ændres fra støbning til extrudering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08