23948sdkhjf

Huscompagniet vil være lige så store i Tyskland

Typehusproducenten solgte sidste år over 1.000 huse og satser nu på at overføre succesen fra Danmark til det tyske marked. Her er virksomhedens andet kontor netop åbnet.
Huscompagniet opførte næsten hvert tredje danske enfamilieshus i 2013. Positionen som markedsleder i Danmark skal nu bruges som afsæt til at erobre det tyske marked, hvor virksomheden sidste år åbnede et kontor i Handewitt.

- Næste skridt bliver husmarkedet omkring Hamborg, og vores ambitiøse målsætning er, at Tyskland skal være lige så stort et marked som Danmark for os i 2020, siger administrerende direktør Steffen Baungaard, der understreger, at det kræver markante investeringer for at nå det niveau.

Uovertruffen indsats af alle
Huscompagniet har netop offentliggjort årsregnskab for 2013, hvor det for første gang lykkedes at opnå et salg på over 1.000 huse. Det travle 2013 har resulteret i en omsætning på 1,6 mia. kr. mod 1,3 mia. kr. i 2012, hvor der blev underskrevet aftaler for opførelse af 832 huse.

Selskabets indtjening holder ligeledes væksttempoet, idet resultatet af primær drift før renter og afskrivninger (EBITDA) voksede til 203 mio. kr. fra 178 mio. kr. året før.

- Vores resultater i 2013 er ganske enestående set i lyset af markedets helbredstilstand, og målet er nået gennem en uovertruffen indsats af alle i selskabet. Vi er lykkedes med at videreudvikle et byggekoncept og en tryghedsramme, som huskunderne virkelig sætter pris på. Og den høje aktivitet i 2013 betyder, at der skal afleveres rigtig mange huse i år, hvilket glæder os, siger Steffen Baungaard.

Fokus på jordkøb
Væksten i 2013 er på det danske marked fordelt på begge sider Storebælt med et stort antal ”riv ned og byg nyt”-sager på Sjælland, mens der også har været fuld fart på det klassiske nybyggeri omkring de største jyske byer. Og efter en årrække med få store projektbyggerier kaster HusCompagniet nu igen sig over opkøb af jord med formålet at bygge en række huse på samme område.

- Vi ser gode muligheder i at gå tilbage til de gamle koncepter med jordkøb og har en række projekter i pipelinen, som vi forventer os rigtigt meget af i fremtiden. Det koster mange ressourcer at kaste sig over disse projekter, men timingen virker rigtig og det er en investering i fremtidig vækst for os, siger Steffen Baungaard.

På grund af et svagt marked med hård priskonkurrence forventer HusCompagniet et 2014, som i bedste fald vil blive på niveau med 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094