23948sdkhjf

Schweizisk stjernearkitekt vinder Nyt Hospital Nordsjælland

Herzog & de Meuron har vundet konkurrencen om det nye akuthospital i Hillerød. Med på holdet er danske Vilhelm Lauritzen.
De internationalt anerkendte arkitekter Herzog & de Meuron kommer til at stå bag Nordsjællands nye akuthospital. Det schweizisk baserede arkitektfirma er især kendt for det olympiske stadion i Beijing og Tate Modern i London.

Herzog & de Meuron har designet Nyt Hospital Nordsjælland i samarbejde med det danske arkitektfirma Vilhelm Lauritzen, og hospitalet bliver deres første projekt i Skandinavien.

Christine Binswanger, som er partner i Herzog & de Meuron, ser frem til at komme til Danmark:

- Vi er ekstremt glade for og taknemmelige over, at vi får lov til at lave Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød og glæder os meget til at bruge mere tid i Danmark. Landets arkitektoniske arv sætter barren højt.

Vellykket sammensmeltning af form og funktion
Det nye hospital samler alle funktioner i én organisk bygning, der får form som en firkløver. Hospitalet kommer til at ligge som en pavillon midt i en skov lidt syd for Hillerød og er både imødekommende og gennemtænkt ned i alle logistiske og kliniske funktioner.

- Herzog & de Meuron har skabt et patienternes hospital – en smuk, helende og funktionel bygning, hvis kæmpestore styrke er den meget vellykkede og helt fundamentale sammensmeltning af form og funktion, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Modsat traditionelle hospitalsmaskiner er arkitekturen holdt i en menneskelig skala og tilpasset det omkringliggende landskab. På sit højeste sted er hospitalet således blot fire etager højt. Designet er fleksibelt og kan tilpasses udviklingen i 2020 såvel som 2050.

Vilhelm Lauritzen: En fornøjelse
Hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter betegner man samarbejdet med Herzog & De Meuron som meget inspirerende, og tegnestuen glæder sig til den videre proces.

- Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Herzog & De Meuron – et samarbejde, der har været præget af gensidig respekt. Vi har mødt en verdensarkitekt, som udviser en enorm vilje til at sikre, at forslaget til det ny hospital lever op til alle kriterier.

Med i opløbet var desuden to teams bestående af henholdsvis C.F. Møller, Alectia og Rambøll samt BIG, WHR Architects og Arup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11