23948sdkhjf

Digitale Dage sætter fokus på fremtidens byggeri

”Hvis vi fortsætter, som vi altid har gjort, bliver vi kørt agterud, for mange udenlandske byggevirksomheder mestrer de nye digitale redskaber og står på spring til at kaste sig over opgaverne”, lød budskabet på åbningsdagen.
Flere end 200 studerende fra Danmark og Holland sad klar bag skærme og virtual reality briller, da Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen sammen med Cunecos direktør Torben Klitgaard og studieleder Bruno Larsen fra uddannelsen til bygningskonstruktør på University College Nordjylland (UCN) i onsdag formiddag skød ’De Digitale Dage’ i gang.

- Det er gennem samarbejde vi skaber konkurrencefordele, og I er fremtidens spydspidser i udviklingen af et konkurrencestærkt dansk byggeri, hvor det handler om at tænke på tværs i et fælles samarbejde, der på samme tid styrker kvalitet, effektivitet og produktivitet, sagde Torben Klitgaard, der betonede vigtigheden af at gribe de digitale muligheder.

- Hvis vi fortsætter, som vi altid har gjort, bliver vi kørt agterud, for mange udenlandske byggevirksomheder mestrer de nye digitale redskaber og står på spring til at kaste sig over opgaverne, fortsatte Cuneco-direktøren.

Han tilføjede, at de nordjyske byggeuddannelser med ’De Digitale Dage’, som i år blandt andet tester nye Cuneco-standarder, danner skole for, hvordan man gennem arbejdet med byggeriets digitale redskaber kan bane vej for et nødvendigt samarbejde mellem byggeriets mange aktører.

Styrker byens udvikling
- Det handler om samarbejde og fællesskab, og I har med ’De Digitale Dage’ vist, hvordan man skaber effektive samarbejder på tværs af undervisningsinstitutioner, lød det fra Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der slog fast, at samarbejde er basis for en sund udvikling af kommunen.

- Vi har brug for jeres evner til at samarbejde på tværs i kommunens bestræbelser på at styrke Nordjylland. Men samtidig står det fast, at I med det digitale fokus i jeres uddannelse bliver nøglepersoner i udviklingen af bedre byggerier i en kvalitet, der matcher borgernes og bygherrernes ønsker, fordi vi med de nye digitale redskaber kan styrke kommunens kommunikation med borgerne omkring udvikling af vores by gennem en stærk visuel præsentation af nye initiativer.

Kommunikation er altafgørende
Det er femte gang, at UCN er vært for De Digitale Dage, og studieleder Bruno Larsen ser fortsat et stort potentiale i at accelerere samarbejdet om den digitale udvikling af byggeriet og kommunikationen mellem rådgivere og udførende aktører i byggeriet.

- Også på den baggrund er vi stolte over den massive opbakning, som vi møder i alle grene af byggeriet, konstaterede Bruno Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097