23948sdkhjf

Større, bedre og mere miljørigtigt i Ørum

Stor tilfredshed med udvidelsen og renoveringen af Viborg Kommunes genbrugsstation i Ørum. Arbejdet er udført af Vestermarkens Maskinstation/Peder Hellerup Entreprise med Cowi som rådgiver.
Større, bedre, mere miljørigtig og langt mere brugervenlig. Sådan fremstår genbrugsstationen på Industrivej i Ørum efter at have gennemgået en omfattende renovering og opgradering, som blev markeret ved et solbeskinnet åbent hus-arrangement fredag eftermiddag.

- Da genbrugsstationen i Ørum blev taget i brug i 1992, blev der det første år afleveret 750 tons affald. Nu er den samlede affaldsmængde steget til 3000 tons årligt, så der har længe været stort behov for at få udvidet genbrugsstationen og få den ført op til nutidig standard, sagde formanden for Viborg Kommunes Klima- og Miljøudvalg, Torsten Nielsen der foretog den officielle genåbning af genbrugsstationen.

Arbejdet er udført af Vestermarkens Maskinstation/Peder Hellerup Entreprise med Cowi som rådgiver.

1.000 m² mere
Som led i opgraderingen er genbrugsstationen blevet udvidet med omkring 1.000 m² – til godt 4.000 m². De fleste containere er blevet sænket til terræn-niveau, så man ikke længere skal løfte affaldet. Haveaffaldet skal nu afleveres på et areal i niveau med terrænet, så man slipper for turen op over rampen. Desuden er trafikken blevet delvist adskilt, så de store lastbilers af- og pålæsning af containere med høj tømmefrekvens separeres fra den øvrige trafik.

I forbindelse med projektet er der lagt vægt på sikkerhed og ergonomi for både brugere og medarbejdere, ligesom der er etableret et handicapvenligt kundetoilet samt tidssvarende omklædnings- og toiletfaciliteter for medarbejderne.

Viborg Kommune har investeret omkring 2,8 millioner kroner i at udvide og opgradere genbrugsstationen i Ørum. Genbrugsstationen drives af Viborg Kommunes affaldsselskab Revas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112