23948sdkhjf

Tre teams i spil til ny bypark

En enig dommerkomité har valgt tre teams, som skal forme den nye bypark i Gellerup og Toveshøj.
Tegnestuen Vandkunsten, Masu Planning Aps og SLA A/S er gået videre i konkurrencen om at tegne fremtidens bypark i Gjellerup.

Konkurrencen er udskrevet og gennemført af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening i samarbejde med Realdania. Dommerkomitéen bestod af beboerrepræsentanter fra Brabrand Boligforening, to fagdommere, en repræsentant fra Realdania, samt tre rådmænd fra Aarhus Kommune.

- Vi står med tre arkitektonisk stærke forslag med mange gode ideer til, hvordan Gellerup/ Toveshøj skal udvikle sig over tid. Sammen med vores nye kontorbyggeri til blandt andet Teknik & Miljø får vi med parken skabt et helt nyt udtryk i området, som jeg glæder mig til at opleve og være en del af, siger rådmand Kristian Würtz.

I udvælgelsen er der blandt andet lagt vægt på de enkelte teams evne til at skabe et attraktivt og trygt Gellerup/Toveshøj. De tre vinderforslag går nu videre til konkurrencens anden fase. I løbet af de næste måneder skal de tre forslag videreudvikles og det endelige vinderprojekt vælges og offentliggøres i efteråret 2014.

Etableringen af byparken vil ske etapevis med start i 2015. Arbejdet tilpasses de øvrige store anlægsprojekter, der sker i Gellerup og Toveshøj i samme periode, som blandt andet omfatter etableringen af det nye vejnet, nyt beboerhus og en ny kunstgræsbane.

Fakta om de tre teams
Team Tegnestuen Vandkunsten består desuden af underrådgiverne Jaja architects aps, Bogl ApS, Orbicon A/S, konsulenter UiWe-Culture Design og socialkonsulent Ahmet Demir.

Team Masu Planning Aps består desuden af Cebra Arkitekter A/S, Habitats og konsulenthus Urban Catalyst.

Team SLA A/S har Effekt Arkitekter ApS og Cowi A/S med som underrådgivere og Social Action og GAM3 som konsulenter, herudover Boris Brorman Jensen som specialkonsulent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079