23948sdkhjf

Musikhus-projekt bliver en vigtig reference

Barsmark blev udfordret på alle tangenter som leverandør af akustikpaneler til Musikkens Hus i Aalborg.
Efter næsten fire års byggearbejde står det nye Musikkens Hus nu færdigt på havnen i Aalborg, og det blev fejret med pomp og pragt den sidste lørdag i marts. Musikkens Hus er nyt hjemsted for Aalborg Symfoniorkester, og det er lokal ekspertise, der har sørget for at indfri det høje internationale ambitionsniveau for akustikken i husets store koncertsal.

Barsmark, der er specialist i nicheprodukter til byggebranchen, har leveret 1.530 unikt udformede vægelementer til salen. Ikke to kvadratmeter er ens, og det har været en kompliceret opgave at få væggene til at gengive lyden, præcist som akustikerne foreskriver.

De meget synlige vægpaneler til koncertsalen blev valset på selve byggepladsen for at give væggene karakteristisk svungne kurver, der følger salens amøbeformede grundplan. På hvert panel er der monteret cirka 150 individuelle amøbeformer – i alt flere end 150.000 klodser – som er påsat én efter én.

- Arkitekterne har arbejdet med amøbeformen som et gennemgående arkitektonisk tema for hele Musikkens Hus – lige fra de store flader på facaden til teksturen på væggene i koncertsalen. Det er en stor logistisk opgave, når så mange individuelle plader skal installeres, fortæller Paul-Erik Andersen, der er administrerende direktør i Barsmark.

Anderledes end hidtidige projekter
Han betegner samarbejdet med entreprenøren TL Byg som meget vellykket og glæder sig over det flotte slutresultat, der sikrer Barsmark en markant reference i jagten på kommende akustik-projekter.

- En af idéerne med at gå ind i det her projekt var at få en reference, som vi kan bruge til koncerthuse andre steder. Amøbetemaet er ret unikt, og både arkitekter og akustikere hører til blandt de bedste i verden. Så vi forventer, at det her vil give noget ’spin off’, siger direktøren og forklarer, at projektet i Aalborg rent akustisk adskiller sig fra Barsmarks hidtidige opgaver.

- Vi har gennem nogle år specialiseret os i akustik og har udført flere projekter i denne størrelsesorden, blandt andet i forbindelse med Industriens Hus og Aller Huset i København. Men denne opgave har været anderledes. Vi arbejder normalt med såkaldte ’absorbers’, der dæmper lyden i rummet, mens det her handler om ’diffusers’, der har til formål at sprede lyden, forklarer han.

Udover panelerne til den store koncertsal har Barsmark også leveret en mindre mængde akustikbeklædning til husets intimsal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093