23948sdkhjf

Aalborg-højhus får eksklusiv millionbolig i toppen

Efter års tilløb indledes byggeri af 10 etagers hus på Østre Havn 1. august.
Med en pris på 17 millioner kroner bliver boligen i toppen af den 10 etager høje bygning ”The Yard”, som TK Development og 2E Group 1. august tager fat på at opføre på Beddingen i den østlige ende af Østre Havn, formentlig Aalborgs dyreste lejlighed.

For den nette sum får køberen udover 330 kvadratmeter bolig flere tagterrasser samt egen elevator. Dertil kommer en helt unik udsigt i kraft af bygningens placering 20 meter fra kajkanten og lige netop i ”Limfjordsknækket”, hvilket gør det muligt med blikket at følge Limfjordens forløb i begge retninger.

”The Yard”, som bliver opført i stål, træ og glas, er tegnet af Arkitema Architects i Aarhus. Fordelt på de 10 etager bliver der indrettet 31 boliger, som prismæssigt begynder ved 3,9 millioner kroner. Hver bolig etableres med minimum to udsigtsaltaner, hvoraf den største får plads til et mindre middagsselskab.

Stor interesse
Lidt usædvanligt for byggerier af den størrelse, og de seneste års markedssituation, bliver lejlighederne først sat til salg nu få måneder før byggestart.

- Vi er ikke i tvivl om, at køberne nok skal være der. Mange har allerede vist interesse, og de første lejligheder er reserveret, og alle lejligheder forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2015, siger Jesper Skovsgaard, 2E Groups stifter og direktør.

Samme melding kommer fra den administrerende direktør for TK Development, Frede Clausen.

- Timingen er den rigtige. Vi vurderer, at der er rigeligt med købere i markedet til et eksklusivt og spændende boligprojekt som dette, siger Frede Clausen, der ikke ønsker at oplyse om det økonomiske omfang af højhusbyggeriet, der reelt er den første af to byggeetaper på Beddingen. Nummer to handler om den bevaringsværdige maskinhal, som Stuhrs Skibsværft - siden Aalborg Værft - opførte i 1918 med Einar Packness som arkitekt.

Maskinhallen få meter fra indløbet til Østre Havnebassin skal indrettes med 13 boliger i hver tre etager.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125