23948sdkhjf

Gammel sag koster MT Højgaard 195 millioner

Afgørelsen søges appelleret, men belaster regnskabet for 2014.
MT Højgaard designede, fremstillede og installerede i 2007-08 fundamenter til havvindmølleparken ”Robin Rigg” på Skotlands vestkyst. Efter ibrugtagningen blev der konstateret svagheder i betonkonstruktionerne (”grouted connection”) som følge af fejl i den dengang gældende internationale standard, der var udstedt og certificeret af DNV.

Mølleparkens bygherre, E.ON Climate & Renewables, krævede erstatning af MT Højgaard, der afviste kravet med henvisning til, at koncernen havde fulgt den gældende standard som krævet af bygherren. Afgørelsen faldt tirsdag, hvor retten i London gav E.ON medhold.

- Mod forventning har High Court i London i dag afgjort, at MT Højgaard kan drages til ansvar som følge af en utilsigtet formulering i kontrakten, til trods for at MT Højgaard har fulgt den gældende internationale standard. Afgørelsen søges indbragt for The Court of Appeal (Appelretten). Tidspunktet for en afgørelse heraf er imidlertid usikkert, oplyser MT Højgaard i en fondsbørsmeddelelse.

MT Højgaard har tidligere udmeldt, at forventningen til 2014 er et driftsresultat (EBIT) på 150-225 mio. kr. før særlige poster. Det forventer koncernen fortsat, men sagen vil påvirke de særlige poster i 2014-regnskabet negativt.

- Effekten af de særlige poster forventes herefter at blive negativ med 195 mio. kr. og kan fortsat blive påvirket af udfaldet af gamle tvistsager, hvoraf hovedparten påregnes afgjort i 2014. Forventningerne til den fremtidige økonomiske udvikling er forbundet med usikkerhed og risici, der kan medføre, at udviklingen afviger væsentligt fra det forventede, oplyser MT Højgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11