23948sdkhjf

15 konsortier byder ind på Multikulturhus i Sønderborg

Ikke færre end 15 konsortier har fremsendt tilbud om at bygge det nye cirka 3.800 m² store multikulturhus på havnen i Sønderborg.
Planen er, at byggeriet af det nye multikulturhus skal stå færdigt i 2017. Og forventningen er, at over 1.000 borgere i kommunen dagligt vil besøge det nye møde- og aktivitetssted, hvor en række kulturinstitutioner biblioteket, kunstskolen, center for kultur og andre samles under ét tag.

I konsortierne, der har fremsendt bud, indgår nogle af Danmarks mest anerkendte arkitekt- og entreprenørfirmaer.

Et bedømmelsesudvalg forholder sig nu til, hvilke konsortier der bedst skønnes at have grundlag for at udarbejde et egentligt projektforslag. I bedømmelsen indgår også en vurdering af, hvem der har økonomisk og teknisk kapacitet til at løse opgaven.

Indretning kommer efter entreprise
Det er Cowi, der som bygherrerådgiver for Sønderborg Kommune har indbudt interesserede virksomheder i en prækvalifikation med henblik på at udvælge de fem konsortier, som vil få det endelige udbudsmateriale. Dette kommende udbudsmateriale skal således resultere i fem konkrete forslag med totaltilbud for råhuset.

Når råhus-entreprisen er afklaret, vil der efterfølgende blive annonceret efter interesserede, som vil give tilbud på ruminddelingen og inventar i Multikulturhuset. Hermed håber man at sikre maksimal fleksibilitet omkring indretningen.

Til efteråret udarbejder kommunen et forslag til lokalplan for den del af havnearealet, der omfatter Multikulturhuset. I den sammenhæng inviteres borgerne til at deltage i debatten omkring Multikulturhusets arkitektur, placering, højde og omfang.

Nybyggeriet bliver på 3.800 m², hvortil kommer pakhusets 1.200 m². Byrådet afsat 95,4 millioner kroner frem til 2016 til det nye multikulturhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093