23948sdkhjf

Historisk uddybning i Thyborøn

Det er en noget anderledes investering på 28 millioner kroner, som nu er gennemført i Thyborøn Havn.
Normalt vil man ved store investeringer se et nyt kajanlæg eller en stor bygning tone sig op. I Thyborøn Havn er det modsatte sket.

Cirka 350.000 m3 materiale er fjernet fra havbunden i Thyborøn Havns historisk store uddybningsprojekt til 9 meters vanddybde, som netop af gennemført.

Selve projektfasen er færdiggjort to måneder hurtigere end den oprindelige tidsplan, hvilket betegens som meget glædeligt, da havnen så er klar til sæsonen for industrifiskeriet.

Adgang for flere og større fartøjer
Uddybningen imødekommer brugerne af havnens ønske om større vanddybde både ved Limfjordskaj i Sydhavnen samt i havnebassinerne i industrihavnen.

Svaje bassinet ved Limfjordskaj i Sydhavnen er også udvidet til nu at være 200 meter i diameter. Begge dele betyder, at længere skibe med stor dybgang kan komme til kaj end tidligere.

Uddybningen blev en realitet i forbindelse med Havnepakke II, hvor Thyborøn Havn blev bevilget pengene til større vanddybde i havnebassinerne, hvor også en tilbagerykning af Søndre Mole har været en del af projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093