23948sdkhjf

Kreativ tilgang giver Jonstrup nyt torv

Et nyt torv foran forsamlingshuset i nordsjællandske Jonstrup er blevet en realitet efter, Driftsgården i Furesø Kommune har tænkt kreativt i samarbejde med lokale kræfter.
På pladsen ved forsamlingshuset i Jonstrup mødes man af zebrastribet belægning, store runde højbede med siddepladser, blomster, prydgræsser og et tibetansk kirsebærtræ.

- Vi er altid på jagt efter nye ideer og muligheder for at udvikle de grønne områder og byrummet i Furesø Kommune, siger overgartner Christina Kastrup Madsen.

Midt på pladsen har en ny og dynamisk bænk fået sin plads. Her er der ikke kun plads til at sidde, men også plads til at børn kan tumle rundt på den bølgede overflade.

Binder idéer sammen
en stribede belægning skiller sig ud fra den standardbelægning, der normalt ses i bybilledet. Driftsgården har her hentet inspiration fra Holland og tilpasset forholdene i Jonstrup med valg af andre materialer.

- Vi lader os inspirere fra vores omgivelser, og sammenkobler de forskellige idéer folkene har. Det er skønt, at det kan forenes i sådan et projekt, hvor vi sammen med borgerne kan lave noget unikt i fælleskab, siger Christina Kastrup Madsen, som er meget glad for, at Driftsgården kan få lov til at udnytte alle de kompetencer og idéer, som folkene har.

Det er ikke første gang, Driftsgården tænker på nye måder. Tidligere er der bl.a. lavet forskønnelse af området ved Akacietorvet i Farum og ved Regnvandshaven ved Galaksen i Værløse. Gennemgående træk ved områderne er brug af stauder og græsser, som er tilpasset de lokale forhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093