23948sdkhjf

Udenlandsk uro koster asfaltkoncern dyrt

Grønbech & Sønners asfaltkoncern, Pankas, er fortsat ikke fri af problemerne efter to år med røde tal.
Et beskedent overskud er ikke nok til at redde helhedsindtrykket af asfaltkoncernen Pankas’ indsats over de sidste tre år. Det konkluderer Jacob Trock, der er femte generation i og medejer af det slægtsejede konglomerat M. J. Grønbech & Sønner, som blandt andet ejer Pankas.

- Vi er ude af det røde felt i Pankas, men vi skal have et år mere til at komme helt fri af problemerne. Et overskud på 6 mio. kr. er ikke tilfredsstillende efter to år med store tab, siger Jacob Trock til Børsen.

Storkonkurs gør ondt
Pankas er fortsat koncernens største virksomhed, selv om omsætningen er faldet til knap 1 mia. kr. Nedgangen skyldes især uro i udlandet, hvor mere end halvdelen af toplinjen realiseres.

Pankas har blandt andet tabt 75 mio. kr. på en samarbejdspartner, der ”skuffede fælt”, ligesom udskudte EU-projekter og en konkurs hos en af Europas store entreprenører, østrigske Alpine Bau, har kunnet mærkes.

- Vi har derudover haft lidt problemer i Tyskland, der gør, at vores forventninger kun delvist er indfriet her, og de danske aktiviteter er præget af en sen opstart på grund af den lange og hårde vinter sidste år, siger bestyrelsesformand for Pankas, Jørgen Frost, til Børsen.

Han betegner 2014 som et konsolideringsår med udsigt til en vis fremgang på det hjemlige marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.752