23948sdkhjf

Ny autorisationslov - kritikken fortsætter

Kritikken af delautorisation, som bliver indført med den nye autorisationslov, har været hård. Nu sætter en lokalformand fra DS Håndværk & Industri fokus på risikoen for skade erhvervsskolernes arbejde.
DS Håndværk & Industri har været blandt de hårdeste kritikere af den nye autorisationslovgivning på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet, som Regeringen, Venstre, SF og Liberal Alliance har indført pr. 2. juni i år.

Læs mere: Ny autorisationslov indfører delautorisation

Kritikkerne har blandt andet fremhævet risikoen for, at kompetenceniveauet på installatørområdet falder, når delautorisationen indføres.

Læs mere: Ny autorisationslov: Lovord og hård kritik

Ny fremhæver lokalafdelingsformand for DS Håndværk & Industri, lokalafdeling Vest, Jørn Brink Nielsen, så risikoen for, at kompetenceniveauet i installatørbranchen skades. Mere præcist mener han, at det sender et forkert signal til fremtidens installatører, at man kan opnå en delautorisation på væsentligt kortere tid, end det tager at få den fulde autorisation.

- Erhvervsskolerne har i mange år fået langt færre ansøgninger, men i år er der omkring 30 procent flere ansøgere end sidste år. Vi har kæmpet hårdt for at få flere unge til at søge ind på erhvervsskolerne, så det er da opløftende, lyder det fra lokalafdelingsformanden, som fortsætter:

- Den nye erhvervsskolereform har hjulpet. En reform, der prioriterer faglighed i uddannelsen. Og så kommer den nye autorisationslov og skaber forvirring og tvivl blandt de unge igen. For mig som håndværksmester og autoriseret installatør er det frustrerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094