23948sdkhjf

Over 500 dage uden ulykker

Montageforretningen Expan Montage fejrer i disse dage over 500 arbejdsdage uden ulykker på byggepladser rundt om i Danmark.
Al montage skal foregår med fokus på den daglige sikkerhed, da byggepladser udgør en forholdsvis stor risiko for arbejdsulykker, idet der arbejdes med både kraner, lifte og teleskoplæsser og meget af montagearbejdet foregår i højden med flere tons tunge betonelementer.

- At vi opnår over 500 arbejdsdage uden ulykker i montagen er et super flot resultat, siger montagechef i Expan Montage, Lena Heldbo, som tilføjer:

- Vi har de seneste to år arbejdet på meget store byggepladser med flere etager høje byggerier og med stramme deadlines og høj aktivitet. At vi er kommet igennem helt uden ulykker, er vi meget stolte af. Det beviser, at vores store indsats for øget arbejdssikkerhed har givet resultater.

Sikkerhed skal være på plads
Sikkerhed har været i skarpt fokus gennem nogle år hos CRH koncernen, som Expan Montage er en del af, både i produktionen og i montagen.

- Du bygger jo en form for prototype på bar mark, og der er nye aktører på byggepladsen næsten hver dag. Derfor vægter vi højt, at alle vores ansatte er klædt på til at håndtere sikkerhedsspørgsmålene, og det sætter vores kunder bestemt også pris på. Det er jo ikke sikkerheden, man skal bruge tid på at diskutere på møderne – den skal bare være i orden, siger arbejdsmiljøchef i CRH Concrete, Esben Nielsen.

Med til sikkerheden hører, at et montagehold kan fylde meget på pladsen, med kraner, lifte og afspærringer.

- Sikkerhed kræver plads, og det skal være en del af planlægningen. Nogle gange kan det være en udfordring at forklare f.eks. forbipasserende, at sikkerhedshensynene er til alles bedste, men vi slækker ikke på kravene af den grund, pointerer Esben Nielsen.

Montagechef for EXPAN Montage Lena Heldbo supplerer:

- Når vores montagehold kommer ud på den enkelte plads, kan der godt være en pædagogisk opgave i at forklare, hvorfor vi fylder så meget, som vi gør, og hvorfor afspærringerne er der. Mange har svært ved at forstå, hvorfor det er nødvendigt, men montagen er en tung del af byggeriet, og der er altid en risiko. Den har vi erfaringen til at eliminere, men nogle gange kræver det altså, at vores folk bruger lidt tid på at beskrive for andre på byggepladsen, hvorfor de kræver så megen plads til deres arbejde. Det kan sagtens være en del af opgaven at kunne snakke med omverdenen, og det gør vi gerne, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11