23948sdkhjf

Efter turnaround kommer ejerfrigørelse eller børsnotering?

Hvorvidt MT Højgaard vil kaste sig ud i en børsnotering, når koncernens igangsværende turnaround er gennemført, er uvist. Bestyrelsesformanden påpeger det uhensigtsmæssige i den nuværende ejerstruktur og varsler frigørelse.
Bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen hos MT Højgaard vil have de rigtige værdier frem i lyset og lufter derfor sine tanker om en ny forenklet ejerstruktur her 18 måneder inde i den turnaround, der skal genrejse koncernen, skriver dagbladet Børsen.

Forplumrer billedet
De to børsnoterede selskaber MT Holding og Monberg & Thorsen ejer henholdsvis 54 og 46 procent af aktieselskabet MT Højgaard. Det mener bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen ikke er hensigtsmæssigt eftersom de to ejerselskaber stort set er holdt op med at have egne selvstændige aktiviteter efter fusionen af deres bygge- og anlægsaktiviteter i 2001. Det forplumrer billedet af driftselskabet, lyder det.

- Det betyder, at vi ikke får de rigtige værdier, børsværdierne, frem i lyset. Men hvordan vi rent teknisk får konstrueret en mere simpel ejerstruktur til glæde for aktionærerne, er for tidligt at diskutere, da virksomheden har haft det meget dårligt. Vi skal først have bevist, at vi igen kan levere på driften, siger Søren Bjerre-Nielsen til Børsen.

Samtidig understreger han overfor avisen, at han først vil diskutere børsnotering som en løsning på at få værdierne frem i lyset, når turnarounden, som er i fuld gang, er gennemført.

Ny ejerstruktur
De første spæde skridt hen imod en ny ejerstruktur og en frigørelse fra de nuværende ejere er taget med rekrutteringen af nye medlemmer til driftsselskabets bestyrelse. En rekruttering, MT Højgaard egenhændigt har stået for.

I følge Søren Bjerre-Nielsen har man derfor kunnet gå efter det helt rigtige team for driftsselskabet uden at skele til hvad ejerselskaberne har haft af ønsker. Samtidig har man kunnet sætte fokus på de værdier, den nuværende ejerstruktur ikke formår at få frem i lyset.

Ligesom med børsnoteringen, så er det turnarounden, der bestemmer, hvornår man helt konkret går i gang med at skabe en ny forenklet ejerstruktur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078