23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder 16.000 m² i Wien

3XN har vundet international konkurrence om et boligbyggeri i hjertet af Wien med visionen om at skabe et design, der nænsomt indpasser sig i området men samtidig har sit eget udtryk og sin egen identitet.
- Vi har skabt et byggeri, der i form af sin volumen, materialitet og sit farveskema indpasser sig i de historiske omgivelser, men gennem et udtryksfuldt
Fakta
Hvor: Renngasse,Wien, Østrig
Bygherre: JP Immobilien
Funktion: Boliger, byrum, parkeringskælder
Areal: 16.000 m²
design og med sin svungne facade får bygningen også en egen identitet og skaber desuden et byrum til byens liv, siger Jan Ammundsen, arkitekt, partner og designansvarlig for projektet.

Facaden består af elementer i varme farvenuancer, der forskyder sig ind og ud imellem hinanden, og som derved tilfører bygningsfacaden liv og skaber et spil i den gyldne facade.

Bygningskroppens let bløde, kurvende facade definerer en offentlig indgangsplads, der også er en lille intim lomme i Wiens tætte bygningsmasse. Pladsen kommer ikke blot til at fungere som en indgang for bygningen men bliver et værdifuldt aktiv for hele området, hvor der er mulighed for såvel leg, afslapning og ophold.

Moderne boliger
Der er placeret en række offentlige funktioner i stueetagen, så bygningen fremstår imødekommende og livlig og åbner sig op med de omkringliggende bygninger og det eksisterende bymiljø. Her kan nævnes fitness, legerum, festlokale, vinkælder og fælleshaver.

Alle lejligheder er moderne og lyse lejligheder med åben grundplan. På grund af de buede facader har en masse af lejlighederne dagslys fra to sider.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094