23948sdkhjf

Nedriverne glæder sig over fyldte ordrebøger

Den samlede bruttofortjeneste er stigende hos landets største nedrivningsvirksomheder, som generelt trives i et marked med pæn aktivitet.
Det er en fin forretning at beskæftige sig med nedrivning af bygninger i Danmark. Sådan lyder konklusionen på den brancheanalyse af landets otte største nedrivningsvirksomheder, som Building Supply har lavet.

Kun et fåtal af nedrivningsvirksomhederne offentliggør omsætningstal, men hvis aktiviteten alligevel søges opgjort gennem bruttofortjenesten, er der tale om stigning på 14 procent fra 2012 til 2013. Fremgangen bæres af seks af otte nedrivningsvirksomheder, mens billedet er mere broget, hvis sigtet indstilles på de respektive bundlinjer.

Vi klager ikke
Kun fire af de otte nedrivningsvirksomheder har nemlig oplevet fremgang i den seneste regnskabsperiode, men det får ikke branchens aktører til at ryste på hånden.

- Det er før gået værre, og vi fik da en Gazelle-pris i både 2012 og 2013. Så selv om vi ikke kan fortsætte samme vækstrate, klager vi ikke, siger Jan Weisleder, direktør i Weisleder Nedrivning A/S, til Building Supply.

Heller ikke fra J. Jensens nedrivningsselskab lyder der klagesang.

- Regnskabet for 2013 er påvirket negativt af nogle af de konkurser i byggebranchen, som vi også har mærket lidt til. Det har gjort, at markedet generelt har været presset. Og så har vi investeret voldsomt de sidste år i filtre og saneringsanlæg, hvilket også kan ses i regnskabet, siger Kim Østergaard, der er ansvarlig for salg og marketing i den nordsjællandske virksomhed.

Læs i morgen:

Nedrivningsvirksomheder fusionerer sig til mere pondus

Fire af de største nedrivningsvirksomheder i Danmark er blevet til to inden for få uger. Tendensen er et modsvar til stigende miljøkrav.
Netop investeringer i både udstyr og personale er en væsentlig del af nedrivningsbranchen, mener Jørn Bak, regionschef i Kingo Karlsen A/S, som både operer fra afdelingen i Gadstrup på Sjælland og det jyske hovedsæde i Silkeborg.

- Der er ikke tid til, at du hviler på laurbærrene i nedrivningsbranchen. Man skal hele tiden følge med udviklingen, både når det gælder udstyr og personale. Til vores opgave på Rigshospitalet har vi for eksempel fået konstrueret nogle specielle sugere, som kan rense for PCB med nogle særligt store kulfiltre, ligesom vi hele tiden bruger mange ressourcer på at efteruddanne vores ansatte.

Forventer stigende aktivitet
Samtlige af de nedrivningsvirksomheder, Building Supply har været i kontakt ved, pointerer i øvrigt, at aktiviteten i markedet lige nu er stor, hvilket giver anledning til optimisme ved et kig i krystalkuglen.

- Vi har allerede nu så mange ordrer inde, at vi ved, at omsætningen for 2014 kommer til at stige væsentligt. Det kommer forhåbentlig også til at give udslag i en stigende indtjening, så vi fortsat kan bryste os af, at vi aldrig har haft et regnskab med underskud, siger Kim Østergaard fra J. Jensen.

Forventningen deles længere mod sydvest hos Jan Weisleder:

- Vi forventer, at regnskabet bliver bedre i år. Boligselskaberne renoverer i stor stil for tiden, og så har vi også opereret en del på Grønland, hvor min søn lige har været oppe og give pris på en stor opgave på en skole.

Også hos Kingo Karlsen – som i sidste måned opkøbte kollegaen Per Mortensen Nedrivning ApS – ser man lyst på nuet.

- Jeg synes, der er rimeligt med tilbudsaktivitet efter en periode, hvor der måske var lidt mere ro på. Så for vores vedkommende ser det fornuftigt nok ud med ordrebøgerne, siger Jørn Bak fra Kingo Karlsen A/S.


På indtjeningssiden er billedet i nedrivningsbranchen todelt, idet halvdelen af nedrivningsfirmaerne er gået tilbage på bundlinjen i seneste regnskabsperiode. Samlet set bliver det til en forværring af resultat før skat på 2 procent, hvor markante fald J. Jensen, LH Hockerup og Weisleder Nedrivning især trækker ned. De tre virksomheder er alle gået tilbage med mellem 39 og 49 procent i seneste regnskabsperiode.

Herudover har Kingo Karlsen forværret sit resultat før skat marginalt med fem procent, mens eneste virksomhed i segmentet med underskud, Entreprenør Preben Hockerup, er gået frem to millioner kroner.

De øvrige positive historier i branchen står G. Tscherning, P. Olesen og Sønner samt Søndergaard Nedrivning, som forbedrede resultat før skat med henholdsvis 93, 30 og 47 procent i seneste regnskabsår. P. Olesen og Sønner tjente med et resultat før skat på 18 millioner kroner flest penge, mens fem virksomheder generede overskud før skat i lejet mellem 6,9 og 8,2 millioner kroner. (CAB)

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111