23948sdkhjf

Nyt boligkoncept indledes i Roskilde

Hald & Halberg er entreprenør på 78 nye boliger i Himmelev ved Roskilde, som bliver de første ’Boliger for livet’, et nyt koncept, der hvor man kan blive i sin bolig til livets afslutning.
Onsdag den 7. maj går spaden i jorden til OK-Fondens plejehjem, Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde, som samtidig bliver det første projekt tilknyttet det nye koncept ”Boliger for livet”. Herefter er ”Boliger for livet” tænkt udrullet flere steder i landet.

”Boliger for livet” udspringer af journalist
Fakta
Boliger: 78 – bestående af 52 plejeboliger og 16 (+10) seniorboliger
År: 2014-2017
Sted: Himmelev, Roskilde
Omfang: 6.545 m²
Bygherrer: DSI Himmelev Gl. Præstegård og Fonden Boliger for Livet
Bygherrerådgivere: Rubow arkitekter A/S Balslev Rådgivende Ingeniører A/S Opland landskabsarkitekter
Forretningsfører: OK-Bolig A/S
Totalentreprenør: Hald & Halberg A/S
Rådgivere for totalentreprenøren: Arkitema Architects Dominia A/S Rådgivende
Jørgen Harboes vision om at skabe attraktive boliger, der til stadighed kan danne ramme om det gode liv, selv om beboerne over tid får voksende brug for omsorg og pleje. Idéen med konceptet er at opføre boliger, der er attraktive i sig selv, men ligeledes har tilknyttet nærliggende pleje- og omsorgsservices og -faciliteter.

Konkret betyder det, at boligerne er indrettes med niveaufri adgang og rumforhold med plads til både kørestol eller rollator. De skal være attraktive og velindrettede, og skal fleksibelt kunne tilpasses den enkeltes behov, når behovet for handicapvenlighed viser sig.

- Boliger for livet giver nye muligheder for en tryg ældre tilværelse, da vi, fra vi lægger den første mursten, har indtænkt de behov, der må opstå – helt frem til livets afslutning, Paul Erik Weidemann, adm. direktør, OK-Fonden.

Projekt skaber en hel landsby
Plejehjemmet Himmelev Gl. Præstegård omdannes med et klart sigte – at skabe en landsby – i byen. Tegnet af Rubow arkitekter, der vandt arkitektkonkurrencen, og videreudviklet i samarbejde med Hald & Halberg A/S, der som totalentreprenør står for opførelsen af den samlede bebyggelse.

De 52 plejeboliger med tilhørende servicearealer, der skal rumme funktioner som f.eks. wellness, kontorer, omklædningsrum m.v. I tilknytning til plejehjemmet opføres 16 attraktive seniorboliger og arealer med køkken og wellness. Projektet indeholder yderligere 10 boliger, der planlægges opført, når plejehjemmet står færdigt.

Første spadestik tages af Roskildes borgmester, Joy Mogensen og bestyrelsesformand, Poul Erik Christiansen sammen med to beboere onsdag den 7. maj 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094