23948sdkhjf

Omkostningerne ved anlægsarbejde varierer efter art

Omkostningerne ved jordarbejde er stigende, mens de falder ved asfaltarbejde og arbejdet med jern- og stålkonstruktioner.
Der er ikke nogen generel tendens i, hvordan omkostningerne har udviklet sig inden for anlægsarbejde i første kvartal af 2014. Men set over tid er omkostningerne generelt højere, end de var i 2009 (se graf nederst i artiklen).

Jordarbejde skiller sig dog ud ved at være det eneste område, hvor omkostningerne både er steget i forhold til foregående kvartal samt samme kvartal sidste år.

Derimod faldt omkostningerne i begge sammenligningsperioder for henholdsvis jern-og stålkonstruktioner og asfaltarbejde. Mens billedet er mere broget inden for betonkonstruktioner, idet omkostningerne er faldet i forhold til samme kvartal sidste år, men steget i forhold til seneste kvartal.

Omkostningsudviklingen inden for anlægsarbejde:
For jordarbejde steg omkostningerne i første kvartal 2014 med 0,7 procent i forhold til tredje kvartal 2013 og ligeledes med 0,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

For betonkonstruktion steg omkostningerne med 0,3 procent i forhold til tredje kvartal 2013, mens de faldt med 0,3 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

For jern- og stålkonstruktioner fald omkostningerne med 0,6 procent, når man sammenligner med det foregående kvartal, mens de faldt med 2,4 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

For asfaltarbejde faldt omkostningerne med 0,1 procent i forhold til tredje kvartal sidste år, mens de faldt med 1,3 procent sammenlignet med første kvartal 2013.



Kilde: Danmarks Statistik

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096