23948sdkhjf

Boligforeningen Ringgården vinder europæisk pris for energi- og miljøvenligt byggeri

EU-Kommissionen har tildelt det europæiske SHE-projekt den prestigefyldte Europæiske Pris for Bæredygtig Energi 2007, ”Sustainable Energy Europe Award 2007”.
SHE står for Sustainable Housing in Europe. SHE-samarbejdet arbejder for at gøre energi- og miljøoptimeret byggeri til dagens standard.

SHE-samarbejdet består af almene boligselskaber fra Italien, Frankrig, Portugal og Danmark. Danmark repræsenteres af Boligforeningen Ringgården fra Århus.

Prisen blev den 1. februar uddelt til repræsentanter for SHE-samarbejdet ved afslutningen af en ugelang konference for bæredygtig energi, afholdt af EU-kommissionen i dagene 29. januar til 2. februar 2007.

SHE-projektet vandt prisen indenfor kategorien ”privat-offentlig partnerskab”.

Ringgården har i årevis arbejdet for udbredelsen af miljø- og energivenligt byggeri og har allerede opført adskillige boligbyggerier, der i praksis har vist sig at være særdeles energibesparende.

Ringgårdens SHE-projekt består af 130 almene familieboliger, der i 3 forskellige boliggrupper skal opføres i Århus-forstaden Lystrup.

80 af de 130 boliger er tegnet af den kendte århusianske tegnestue schmidt hammer lassen i samarbejde med Birch & Krogboe og Kirstine Jensens Landskabstegnestue. 40 af disse boliger bliver såkaldte passivhuse dvs. boliger, der er så energieffektive, at der slet ikke indlægges traditionel varme. Passivhuse introduceres hermed for første gang i Danmark.

De sidste 50 boliger er tegnet af den kendte tyske arkitekt Thomas Herzog fra München. Projektet opføres udelukkende af træ og alt tyder på, at husene vil blive præfabrikeret af et tysk specialfirma og transporteret til Lystrup og opført på få dage.

Den europæiske energipris er den anden store pris, Boligforeningen Ringgården modtager for deltagelsen i SHE-projektet. I 2006 modtog Ringgården den danske ”Energispareprisen” for sin indsats for det miljø- og energivenlige byggeri.

Kilde: Boligforeningen Ringgården - www.bf-ringgården.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078