23948sdkhjf

Scandi Byg lægger skuffende 2013 bag sig

Vi tror fortsat på den rejse, vi har begivet os ud på, siger adm. direktør Jesper Hoffmann fra Scandi Byg efter et 2013, der reducerede omsætningen med over 60 procent.
Det ser drabeligt ud på papiret. Omsætningen hos Scandi Byg A/S faldt fra 428 til 161 mio. kr., mens bundlinjen svandt fra 18,5 til 1,6 mio. kr. fra regnskabsåret 2012 til 2013.

Den letkøbte konklusion ville være at betegne 2013 som et katastrofeår for den nordjyske modulproducent, men adm. direktør Jesper Hoffmann mener alligevel, at billedet er mere nuanceret end som så:

- I 2009 vandt vi den første rammeaftale i regi af AlmenBolig+, og den effektuerede vi i perioden fra 2010 til 2012. Alt i alt alene en omsætning omkring 200 mio. kr. om året, hvilket gav et fundament for den yderligere aktivitet vi havde, udover AB+, siger han til Building Supply som forklaring på det markante dyk i omsætningen, som kan aflæses af hosstående grafik.

Ifølge Jesper Hoffmann er 2010-regnskabet – med en omsætning på 206 mio. kr. – dog heller ikke et udtryk for det ønskede niveau hos Scandi Byg, som allerede i indeværende regnskabsår forventer at se en mærkbart forbedret toplinje.

- Vi er meget stolte over, at vi i juni sidste år vandt fjerde rammeaftale indenfor AlmenBolig+, som omhandler cirka 400 boliger fordelt på 5-7 byggegrunde i København, Albertslund, Valby og Ishøj. Samlet set ser ordreindgangen for 2014 allerede bedre ud nu end i 2013, siger han og fortsætter:

- Samtidig sidder vi og arbejder på en plan frem mod 2016, som indeholder en mængde idéer, tanker og ønsker om vækst og -fokusområder. Så udover at vi hver dag fra vore kunder og -samarbejdspartnere bliver bekræftet i, at vi har et unikt produkt med stort potentiale, så tror vi selv meget på konceptet og på den rejse, vi har begivet os ud på. 2013 har vi for længst lagt bag os.

Fravælger fortsat hr. og fru Jensen
I modsætning til flere af de konkurrerende virksomheder inden for de præfabrikerede byggeri har Scandi Byg helt og aldeles fravalgt at satse på private parcelhusejere.

- Det kræver en anden forretningsmodel at bygge direkte til hr. og fru Jensen. Det var et valg, vi traf for år tilbage, og det holder vi indtil videre fast i, siger Jesper Hoffmann, som i stedet satser på en noget mere omfattende niche.

- Den store omsætningskilde er stadig de almene boligselskaber, men vi har også fokuseret meget på forskning og sundhed forstået som kontor-, hospitals- og laboratoriebyggeri. Og i forlængelse heraf overvejer vi i øjeblikket, om vi her skal gå mere konceptuelt til dette marked fremadrettet.

Læs meget mere i tirsdagens nyhedsbrev, hvor Building Supply offentliggør en brancheanalyse for det præfabrikerede byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062