23948sdkhjf

GK leverer til renovering af 838 lejligheder

Fremtidssikringen af 34 boligblokke med 838 lejligheder i Langkærparken i Tilst ved Aarhus gennemføres med decentral ventilation, som GK leverer til det store projektet.
AL2Boligs afdeling Langkærparken i Tilst ved Aarhus skal gennem en omfattende renovering og modernisering. Det skal både give bebyggelsen, som er opført i 1960-76, en energirenovering og et identitetsløft.

Renoveringen omfatter nye energifacdeelementer og vinduer, nye køkkener og renoverede badeværelser, samt omdannelse af fire blokke til seniorboliger. I alt renoveres 34 boligblokke med 838 boliger. Projektet, hvor Enemærke og Petersen er totalentreprenør, er en del af Al2Bolig’s udviklingsprojekt ’Bedre, billigere og hurtigere energifacaderenovering af etageboliger'.

Læs mere: E & P vinder kontrakt til 385 mio. kr.

Decentrale anlæg til 838 lejligheder
I processen havde bygherren, Al2Bolig, krævet
Fakta:
Projekt: Langkærparken, Tilst
Bygherre: Al2bolig
Totalentreprenør: Enemærke og Petersen
Arkitekter: Nova5 og Arkitema
Ingeniør: Rambøll
Byggeperiode: 2014 - 2016
en energiøkonomisk analyse af, om ventilationen skulle være centrale eller decentrale anlæg. Analysen viste, at decentrale anlæg med lavere SPF-faktor er mest lønsomt.

Indeklimaspecialisten GK er derfor i gang med at levere decentral ventilation til 838 lejligheder. Det oplyser GK på sin hjemmeside.

For at finde de helt rigtige aggregater, der samtidig kunne opfylde lydkravet på maksimalt 30 dB, er der gennemført en omfattende proces inklusiv målinger for at finde den rette løsning der opfylder krav til luft, lyd og pladsbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282