23948sdkhjf

Et halvt århundrede uden træk og slip

For 50 år siden lancerede vvs-leverandøren Geberit den første indbyggede WC-cisterne, som afløste det velkendte ”træk og slip”. Det fejrer Geberit nu med et facelift af den gamle top/front cisterne.
Da Geberit i 1964 lancerede den første indbygningscisterne, var det en revolutionerende opfindelse – et alternativ til de højthængende cisterner med ”træk og slip”, der dominerede de danske badeværelser i 1950erne og 1960erne.

Installatørernes indledende skepsis over for det nye produkt forsvandt hurtigt, og inden længe blev den populær.

- Den indbyggede cisterne banede vejen for helt nye design- og teknologimuligheder på badeværelset. Man fik mere plads på de trange toiletter og samtidig mulighed for at gemme grimme rør af vejen, fortæller Bent Knudsen, landechef i Geberit Danmark.

Øget behov for faglighed
Ifølge Bent Knudsen skabte indbygningscisternen grundlaget for udviklingen af mange nye teknologi- og designløsninger til toilettet. Og det er noget, som også kommer installatørerne til gode den dag i dag.

- Det er ikke længere nok bare at montere en ny cisterne. Der skal også tages hensyn til tekniske løsninger, design og komfort. En installationsopgave er langt mere kompleks i dag, end den var for 50 år siden, da vi opfandt indbygningscisternen, og det øger behovet for VVS-installatørenes faglighed, siger Bent Knudsen.

Jubilæumsgave til installatørerne
50-året for udviklingen af den første indbygningscisterne markeres ved lanceringen af en helt ny indbygningscisterne, Geberit Omega.

Bent Knudsen glæder sig til lanceringen, som han kalder en lille gave til installatørerne. Blandt andet fremhæver landechefen, at nyheden vil have værktøjsfri montering, være nemmere at installere og mere vandbesparende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141