23948sdkhjf

Enggaard skal bygge 12.500 m² for politiet

Det nordjyske byggefirma har sammen med Friis & Moltke, Cowi, Møller & Grønborg og Nordea vundet OPP-konkurrence om ny politistation i Holstebro.
I begyndelsen af 2016 vil en ny moderne politistation stå klar til brug for politiet i Holstebro. Vinder af OPP-konkurrencen er et konsortium bestående af Nordea Liv & Pension, A. Enggaard, Friis & Moltke og Cowi, som dermed vinder sit andet fælles OPP-projekt hos Bygningsstyrelsen. Det første – den nye Vestre Landsret i Viborg – afsluttes i løbet af kort tid.

Den nye politistation i Holstebro omfatter i alt omkring 12.500 m²; herunder cirka 3.000 m² kælder og cirka 9.000 m² administration. Kontrakten omfatter ligeledes drift og vedligeholdelse i en periode på 25 år.

Friis & Moltke er gået til opgaven med ambitionen om at skabe en moderne politistation, som signalerer åbenhed for byens borgere, og som samtidig skal danne optimale rammer for politiets daglige arbejde.

- Projektets hovedidé arbejder med at skabe en dynamisk bygning i et klart defineret arkitektonisk udtryk, som både står i kontrast til og samspil med omgivelserne. Der har fra start været et klart fokus på at skabe en optimal funktionalitet inden for de givne fysiske rammer. Dette har resulteret i en bygning, som i høj grad er udviklet indefra og ud, både i forhold til bygningen som daglig arbejdsplads, men også i forhold til bygningen som markant hovedpolitistation, oplyser arkitekterne.

Med placeringen på Hostrupsvej betegnes huset som en vigtig hjørnesten i processen med at omdanne et tidligere erhvervsområde til en moderne bydel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171