23948sdkhjf

Endelig godkendelse til nyt bykvarter i Aarhus

Godkendelsen er på plads, så snart kan byggeriet af Frederiks Plads, et nyt bykvarter mellem havn og Banegård i Aarhus med 48.420 m² bolig og erhverv, indledes.
Det skriver Århus Stiftstidende.

Planerne om det nye kvarter Frederiks Plads, der skal etableres på arealet mellem Jægergårdsgade, Spanien og Værkmestergade centralt i Aarhus, hvor DSBs gamle komponentværksted ligger, kan gå i gang. Således gav Aarhus byråd onsdag sin endelige godkendelse til planerne for det nye kvarter, som NCC Property Development sammen med Bricks står bag.

- Vi har ventet på og glædet os til, at byrådet vedtager lokalplanen for området. Sidst på efteråret starter vi med at grave ud til parkeringskælder. Vi ved ikke præcis, hvornår byggeriet af første etape starter. Men det bliver 15.000-20.000 kvadratmeter boliger, siger Ole Faurby, direktør for NCC Property Development, til Århus Stiftstidende.

Del af byens nye skyline
Ifølge lokalplanen omfatter planen fuldt udbygget 48.420 m² fordelt på 12-15.300 m² boliger og 33.120-36.420 m² erhverv.

Bebyggelsens højeste bygning bliver efter planen 19 etager og placeres ud mod Værkmestergade. Sammen med højhusbebyggelsen på Værkmestergade 2 i 25 etager og KPMG-huset i 17 etager betegens det som en skulpturel skyline for Aarhus midtby.

Original artikel: http://stiften.dk/aarhus/frederiks-plads...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093