23948sdkhjf

Nyt selskab klar til at bygge Ring 3-letbane

27 kilometer letbane i hovedstaden er rykket et skridt nærmere. Letbanen på Ring 3 har fået sit eget selskab, der skal bygge og drive letbanen.
De 13 ejere af selskabet ”Ring 3 Letbane I/S” underskrev i sidste uge de endelige papirer, så arbejdet med letbanen kan nu for alvor gå i gang. Selskabet er ejet af de 11 såkaldte Ringby-kommuner, Region Hovedstaden og Transportministeriet, som alle er repræsenteret i selskabets nyetablerede bestyrelse.

- Letbanen er bare et rigtig godt projekt: Miljøvenlig, støjsvag og behagelig transport på tværs af ’Fingerplanens’ S-togs-linjer. Jeg glæder mig rigtig meget til for alvor at komme i gang med samarbejdet med de mange parter, der er en del af letbaneprojektet, siger formand for bestyrelsen i det nye selskab Anne Grete Holmsgaard.

Med letbanens 27 stationer i de såkaldte Ringby kommuner, vil den binde alle S-togslinjerne sammen til et netværk og dermed løse problemet med at komme på tværs af ’fingrene’. Elektriske letbanetog med afgange hvert 5. minut vil transportere 13-14 millioner passagerer om året.

- Det, at vi nu har et selskab, der skal drive projektet, er en vigtig milepæl og fundamentet for hele projektet. Letbanen på Ring 3 er et unikt samarbejde mellem 11 kommuner, Region Hovedstaden og Transportministeriet om at styrke den kollektive trafik i hele hovedstadsområdet, og jeg er stolt over, at vi er nået så langt, siger borgmester i Gladsaxe Kommune, Karin Søjberg Holst (S).

Arbejdet med letbanen er allerede så småt gået i gang, da der i foråret har været en forhøring, hvor borgere har kunnet melde ind, hvad der skulle undersøges i den kommende VVM (Vurdering af virkninger på miljøet).

- Det er et meget vigtigt projekt, som viser, hvad vi kan, når alle står sammen om at gøre noget for hovedstadsregionen. Letbanen vil bidrage til en sammenhængende kollektiv transport i Region Hovedstaden, og gøre det nemmere at komme til og fra de store arbejdspladser. Samtidig vil den give borgerne bedre mulighed for at komme til helt nye steder – alt lige fra en ny strand til et nyt indkøbscenter, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

I juni 2013 underskrev de 13 ejere en principaftale. Folketinget vedtog i februar 2014 en selskabs- og projekteringslov. Det er administrerende direktør i Metroselskabet I/S Henrik Plougmann Olsen, der også er direktør i Ring 3 Letbane I/S. Det er Metroselskabets medarbejdere, der vil servicere det nye letbaneselskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111