23948sdkhjf

Ny Limfjordsforbindelse skal over Egholm

Ventetiden er slut for Nordjylland - Folketingets trafikordførere blev onsdag enige om linjeføring for en 3. Limfjordsforbindelse, som skal gå over øen Egholm.
Folketingets trafikordførere er nået til enighed om, at linjeføringen for en 3. Limfjordsforbindelse skal gå over Egholm. Hermed kan kommuner, Region Nordjylland og erhvervsliv tilrettelægge egne planer og projekter med klarhed om, at en ny Limfjordsforbindelse skal vest om Aalborg.

Samtidig er parterne enige om, at der oprettes en pulje på 43,1 millioner kroner til at finansiere forlodsovertagelser af ejendomme i den valgte linjeføring.

Fortsatte forbedringer i Limfjordstunnellen
Selvom beslutningen om linjeføringen nu er på plads, vil der gå en årrække inden den nye forbindelse står færdig. Folketingets trafikordførere har derfor også besluttet, at de eksisterende vejforbindelser til Limfjordstunnelen skal forbedres for at afhjælpe trængselsproblemerne, indtil den nye Limfjordsforbindelse kan tages i brug.

Konkret indeholder aftalen en statslig bevilling på 38,9 millioner kroner til at udvide med et ekstra spor syd for tunnelen, ligesom det tidligere er sket nord for tunnelen.

Endelig har trafikordførerne besluttet, at der skal være særlig opmærksomhed omkring vindmølletransport og flaskehalse på veje, som fungerer som adgang til havnene – hvilket i Nordjylland kan give forhåbning om statslige midler til en kommende udvidelse af Tranholmvej i Aalborg Øst, som vil styrke den positive udvikling og vækst i Aalborg Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141