23948sdkhjf

Top 5: Nordjylland i slæbegear

Byggeaktiviteten i de nordjyske kommuner er landets laveste. Selv den regionens topscorer kan ikke snige sig ind på den nationale top 10.
Building Supply runder gennemgangen af byggeaktiviteten i landets kommuner af med at se på Region Nordjylland.

Regionens 11 kommuner har i alt 244 bygge- og anlægsprojekter til samlet 3.703 mio. kr. på tegnebrættet i perioden 2014-2017. Det viser rapporten "Kommunernes investeringer 2014-2017", som er udarbejdet af CRM-Byggefakta.

Læs også: Top 10: Disse kommuner får størst byggevækst

Det giver en gennemsnitlig byggeaktivitet på 6.373 kr. pr. indbygger i den nordjyske region. Dermed er det den laveste byggeaktivitet, når man ser på den gennemsnitlige planlagte byggeaktivitet landets regioner imellem - landsgennemsnittet er på 8.612 kr. pr. indbygget.

Højst aktivitet mod syd
Blot tre af de nordjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet; Mariagerfjord, Vesthimmerland og Thisted kommuner. Højst blandt dem er Mariagerfjord Kommune, hvor byggeaktivitet er på 11.732 pr. indbygger. Hermed nærmer Mariagerfjord sig et niveau for byggeaktiviteten pr. indbygger der er dobbelt så højt som gennemsnittet for de nordjyske kommuner.

I alt er der planlagt 24 bygge- og anlægsprojekter til
Building Supply har i denne uge set nærmere på aktivitetsniveauet i byggeriet i landets 98 kommuner.

I dag runder vi serien af med at se nærmere på kommunerne i Region Nordjylland.

Tidligere på ugen kunne du læse om byggeaktiviteten i Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syddanmark og Region Midtjylland.
samlet 494 mio. kr. frem til udgangen af 2017 i Mariagerfjord Kommune. De største poster på listen over projekter er en række puljer. Først på en sjetteplads finder man et konkret projekt, Nyt museum ved Fyrkat, der er afsat 30 mio. kr. til i 2016 og 2017.

De største af hovedgrupperne på budgettet i Mariagerfjord Kommune er ”Anlægsarbejder” med 57 procent (cirka 281 mio. kr.), ”Skole, uddannelse & forskning” på 20 procent (cirka 98 mio. kr.) og ”Sport, fritid, kultur & hotel” med 15 procent (cirka 74 mio. kr.).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141