23948sdkhjf

Konkurrence binder Esbjerg By og Havn sammen

Esbjerg Kommune udbyder etableringen af en forbindelse, ”Landgangen”, mellem Esbjerg by og havn ved den bevaringsværdige Dokhavn samt arbejdet med at etablere en havnepromenade i totalentreprise.
I Esbjerg arbejder man med en fælles vision om at genskabe den oprindelige fysiske og mentale sammenkobling mellem Esbjerg by og havn. Forbindelsen ”Landgangen” skal både sikre en fysisk kobling samt sikre, at sammenkoblingen får en væsentlig byarkitektonisk og oplevelsesmæssig kvalitet.

Selve Landgangen med broer, promenade, udsigtsplatforme og nedslag skal i sig selv være en oplevelse både ved dagslys og i mørke. Derudover skal Landgangen også være en integreret del af både byens og Dokhavnens liv.

Der skal etableres en markant promenade langs Havnegade med belægning, belysning m.v. med et udseende, der spiller sammen med Landgangen. Havnepromenaden er en del af et sammenhængende stiforløb langs Esbjergs bykant mod havnen, kaldet ”Klevestien”.

Arbejderne omfatter skitsering, projektering og etablering af:
- Landgangens afsluttes ved Dokhavnen syd for Toldbodvej med trappe og elevator, samt som tillægsprojekt en ”cykel-gå-snegl”.

- Forplads ved afslutning af Landgangen ved Dokhavnen.

- Stibro over Toldbodvej udført som klap-, vippe- eller svingbro.

- Fra stibroen over Toldbodvej fører stiforbindelser mod vest til Havnegade og mod øst til Havnegade via stibro over Hulvejen. Udsigtssteder m.v. undervejs.

- Etablering af promenade langs Havnegade, der hænger sammen med Landgangen, inkl. stiforbindelser.

- Belysning, skiltning, afmærkninger, afvanding, beplantninger m.v.


Realiseringen af Landgangsprojektet gennemføres i en totalentreprise, hvor der i udbudsfasen indgår forhandling om projektet.

Totalentreprisen skal gennemføres som er ”omvendt licitation” inden for en økonomisk ramme, som forventes at udgøre cirka 22 millioner kroner ekskl. moms. Landgangsprojektet finansieres i et partnerskab mellem Realdania, Esbjerg Kommune, Den kommunale selvstyrehavn Esbjerg Havn og Udviklingsselskabet Esbjerg Dokhavn A/S.

Konkurrencen forventes at løbe fra oktober 2014 til maj 2015 og med valg af endelig vinder i maj 2015. Den vindende totalentreprenør skal projektere og udføre arbejderne fra maj 2015 til ca. oktober 2016.

Fristen for at ansøge om prækvalifikation er den 15. august 2014.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094