23948sdkhjf

Flere håndværkere i ny aftale

Ny partnerskabsaftale i Haderslev skal få flere unge ind på en håndværkeruddannelse, sikres flere praktikpladser til de unge samt forbedre kendskabet til de erhvervsfaglige uddannelser.
Partnerskabsaftelen mellem Haderslev Kommune, Dansk Byggeri og EUC Syd blev underskrevet torsdag den 2. juli.

- Jeg er meget glad for at kunne indgå denne aftale med Dansk Byggeri og EUC Syd, for budskabet er, at en uddannelse indenfor håndværkerfagene er meget attraktiv, ikke mindst fordi meldingen fra vores partnere er, at der er rigtig gode jobmuligheder indenfor branchen, siger borgmester H.P. Geil.

Flere led i kæden
Dansk Byggeri, der organiserer virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen, har 63 medlemsvirksomheder i Haderslev Kommune. Det er blandt andet disse virksomheder, der stiller lærepladser til rådighed for eleverne på de erhvervsfaglige uddannelser.

Partnerskabsaftalen skal etablere et samarbejde mellem parterne med henblik på at sikre at flere unge, der begynder en uddannelse inden for byggefagene, finder en læreplads og dermed færdiggør deres uddannelse.

Baggrunden for aftalen er målsætningen om at mindst 95 % af en ungdomsårgang skal være i gang med eller have gennemført en ungdomsuddannelse 2015.

For at nå regeringens målsætning arbejder Haderslev Kommune målrettet med at styrke indsatsen på området. Tættere samarbejde mellem kommunen, de lokale uddannelsesinstitutioner og erhvervsorganisationer er et af virkemidlerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094