23948sdkhjf

Orbicon vinder stort Aalborg-projekt

Orbicon er valgt som totalrådgiver på Vestre Fjordpark, der får en af Aalborgs bedste beliggenheder. Parken bliver unik, og der er ikke etableret lignende parker andre steder.
Vestre Fjordpark skal danne rammen om et fornyet friluftsbad med grønne områder, et maritimt center for lokale foreninger, natur- og kulturformidling. Tidligere på året vandt LIW Planning og Force4 Architects arkitektkonkurrencen, og nu er også totalrådgiveren fundet: Valget faldt på Orbicon.

Nu er det Orbicons job at realisere byggeriet. Det skal de gøre i et team med Adept Arkitekter, GHB Landskabsarkitekter og Rekommanderet, som vil stå for brugerinddragelsen. Der bliver lagt meget vægt på at få brugerne og borgerne med i processen, og der afvikles flere workshops/borgermøder i august/september. Noget andet, der bliver lagt vægt på, er bæredygtige løsninger.

- Det er et meget spændende projekt med utroligt mange elementer. Jeg glæder mig over, at vi kan få bragt så mange af vores kompetencer i spil omkring bære-dygtighed, havneanlæg, miljø, natur og vand, siger projektchef Helle Riis fra Orbicon.

"Usleben diamant"
Parken kommer til at indeholde; ’Strandengen’, der er et stort, fleksibelt landskabsrum, der med forskellig vegetation forener dyreliv, plads til solbadning og hygge og aktivitetsmuligheder; ’Tangen’, hvor størstedelen af det nye bygningskompleks samt en offentlig promenade placeres. ’Tangen’ danner overgangen mellem lagunen og Limfjorden og skaber adgangen til vandet på begge sider.

Fjordparken kommer også til at rumme ’Skoven’, der med et beplantningsbælte danner overgangen mellem byen og kystlandskabet og et sumpet område udnyttes som et vådområde for dyrelivet og læringsområde, og endelig er der ’Lagunen’ (selve friluftsbadet), der med dens stillestående vand forener uorganiseret leg og foreningernes organiserede aktiviteter.

- Området er i dag en usleben diamant. Det har stort potentiale, som langt fra er udnyttet. Det gamle friluftsbad fra omkring Anden Verdenskrig trænger i den grad til en renovering, og derudover er forholdene for foreningerne i området ikke optimale. Vi så begrænsningerne i det gamle anlæg, og nu skal vi endelig til at planlægge og projektere Vestre Fjordpark og finde dets endelige form, siger projektleder Anders Toft Hougaard fra Aalborg Kommune.

Det er planen, at hele anlægget skal stå færdig til DGI-stævne landsstævne i 2017, hvor Aalborg er vært. I slutningen af foråret 2015 er der udbud til entreprenører. Anlægsudgifterne beløber sig til over 50.000.000 kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078