23948sdkhjf

Det går bedre for Moelven

Særligt fremgang i Moelvens industrivaredivision er med til at løfte koncernens overskud i 1. halvdel af 2014.
Et driftsresultat på 137 millioner kroner efter årets seks første måneder viser, at Moelven gør det bedre end længe set.

- Resultatfremgangen skyldes i grove træk en kombination af bedre priser og valutaforhold for eksportrettede enheder, interne driftsforbedringer samt bedre gennemføring af projekter, siger en tilfreds koncernchef Hanse Rindal om fremgangen.

Isoleret set blev driftsresultatet for 2. kvartal 84 millioner norske kroner sammenlignet med 11 millioner norske kroner i den tilsvarende periode sidste år.

I år har koncernen indtil nu omsat for 4.649 millioner norske kroner (mod 4.030 i den tilsvarende periode i 2013), mens driftsindtægterne for 2. kvartal endte på 2.389 millioner norske kroner (2.182 i samme periode af 2013).

Savværkerne gør det bedst
Det er særligt industrivaredivisionen Timber, der oplever størst fremgang, mens byggevaredivisionen Wood også leverer gode resultater. For projektdivisionen Byggesystemer dæmpes resultatfremgangen af et noget mere udfordrende marked for nyt erhvervsbyggeri i Norge. I ROT-segmentet (renovering, ombygning og tilbygning) er efterspørgslen fortsat tilfredsstillende.

- Ændringer i de internationale markedsforhold påvirker hurtigt vores salg af trævarer. For byggevarer er udsvingene noget mindre, mens det er efterspørgslen efter nyt erhvervsbyggeri i Sverige og Norge, som er vigtigst for divisionen Byggesystemer, der består af limtræs-, byggemodul-, elektro- og byggeindretningsvirksomheder, siger Rindal.

God efterspørgsel i 3. kvartal
- Ved udgangen af 2. kvartal blev koncernens langsigtede lån refinansieret, og lånene løber nu til sommeren 2017. Lånebetingelserne svarer i vid udstrækning til dem, vi havde, og refinansieringen giver os et godt grundlag for at videreudvikle koncernen, siger Rindal.

Efterspørgslen efter koncernens produkter på det skandinaviske marked forventes at være stabil i andet halvår med en vis bedring i Sverige, som opvejer en vis nedgang i Norge.

- Det er vanskeligt at spå om eksportmarkedet for opskåret tømmer, men vi ser i hvert fald fortsat god efterspørgsel i 3. kvartal, siger Hans Rindal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078